Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Een steunpaal is mede verantwoordelijk voor een goede ontwikkeling van het wortelgestel. Het is dus belangrijk om aangeplante bomen de juiste ondersteuning te geven.
Als jouw vorstgevoelige planten nog geen winterbescherming hebben, is het raadzaam om dit nu nog snel te voorzien. Want ernstige vorstschade kan de plant doen afsterven.
Dahliaknollen zitten vol vocht waardoor ze niet tegen koude en vorst bestand zijn. De plant vraagt daarom wat extra zorg om te voorkomen dat ze bevriest en dood gaat.
‘Voelt november reeds koud aan, dan laat de tuinman… zijn baard al staan!’ De tuinen gaan in rust en dit jaar houden de voorjaarsbloeiers zich tijdig in.
Een leuk idee is om bloembollen in potten te planten in laagjes, net zoals lasagne. Bij deze manier van aanplanten heb je maandenlang plezier van verschillende soorten.
De roos is een van de mooiste bloemen en verdient daarom de nodige aandacht als het gaat om bescherming tegen ziekten en plagen, Zeker bij ongunstige weersomstandigheden.
Wanneer we onze tuin- en balkonplanten kiezen, houden we niet altijd rekening met de vorstgevoeligheid. Hoe jouw potplanten veilig door de winter komen, lees je hier.
Terwijl buiten de regen uit de lucht valt, lijken zowel wij als onze tuin er stilaan genoeg van te hebben. Laat je door dit natte weer niet ontmoedigen.
Wie goed kijkt, heeft ze waarschijnlijk gezien: door de tuin verspreide hoopjes aarde of gaten. Welke tuingasten zijn er in jouw tuin aan het werk & hoe kom je er vanaf?
Hieronder een overzicht van de soorten rozen. Klimrozen, geurende rozen en rozen voor de border. De roos blijft gewoon de allermooiste bloem ter wereld.
Chrysanten worden doorgaans aanzien als kerkhofplant en worden hierdoor minder vaak in de tuin aangeplant. Nochtans schenkt ze ons een overvloed aan fleurige bloemen.
Nu we de herfst goed zijn ingetreden, de bladeren van de bomen vallen, is het moment aangebroken om je haag, groenscherm of je eigen bosje in je tuin aan te planten.
Om rozen te verjongen en gezond te houden is het belangrijk ze op het juiste tijdstip en op een correcte manier te snoeien. We helpen je hiermee verder...
Om tuinrozen mooi te houden, is snoeien en bemesten een must. En dat is helemaal niet moeilijk. In deze rozenkalender staat wat je wanneer het beste kunt doen.
De warme zomerpiek van afgelopen weekend geeft ons extra energie om de tuin in te duiken. Maar opgelet! De tweede helft van de herfstvakantie wordt alsnog koud en nat.
Het najaar is de tijd om een haag, fruitboomgaard of bosje aan te planten. Dan zijn er verschillende haagplanten, struiken en bomen in blote wortel te koop.
Wordt het weer een echte kerstboom, of ga je dit jaar toch voor een kunststof exemplaar? Welke kerstboom past het beste bij jou? Laten we de opties vergelijken.
Onrustig is het even zweven tussen herfst en winter. De temperaturen zijn soms nog zacht naar het einde van de tiende maand en houden de bladeren net dansend aan de bomen
In het najaar denk je misschien niet meteen aan het bestrijden van slakken. Nochtans kan je door nu in te grijpen een slakkeninvasie in de lente voorkomen.
Het is herfst, de tijd waarin vogels op zoek gaan naar een goede voederplek. Welke vogels wat eten en hoe je dit het best aanbiedt, ontdek je in volgend artikel.
De eerste nachtvorst kan deze week zijn intrede doen in de tuin. Berg de tuinslang en sproeitoestellen op vooraleer ze door de vorst kunnen stuk vriezen. Denk ook aan de buitenkraantjes en laat het water tijdig af. Na de laatste maaibeurt mag de grasmaaier weg voor zijn winteronderhoud. Hetzelfde geldt voor de bosmaaier, motorheggenschaar, grastrimmer,...
Het groenafval van de vaste planten mag op de composthoop. Bij sommige planten zoals Sedum, Monarda, Phlomis, siergrassen,...kun je enkele takken laten staan als wintersilhouet. Als ze met mist berijmd zijn zorgen ze voor heel wat wintersfeer in de tuin.