Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
De zomer loopt op z'n einde, en je zou denken dat het tuinieren stilvalt. Maar niets is minder waar! Dit seizoen biedt de kans om wintergroenten te telen en te oogsten.
Lege plekken in je tuin kun je in het najaar inzaaien met een groenbemester. Deze planten verbeteren de bodem en houden de voedingsstoffen vast tijdens de winter.
Binnenkort kunnen we weer genieten van verse walnoten, iets om naar uit te kijken! Deze heerlijke en gezonde noten, ook wel okkernoten genoemd, zijn een echte traktatie.
Het bloembollenseizoen is weer aangebroken! Vanaf het voorjaar kun je genieten van een pracht aan bloemen door lentebloeiende bloembollen te planten in het najaar.
Het tuinseizoen is nog lang niet voorbij en we moeten beginnen denken aan een voederplek voor de tuinvogels. Wat er nu nog meer te doen valt in de tuin ontdek je hier.
Het beeld van een vers geplukte appel waar je meteen je tanden in zet, klinkt idyllisch. Toch is het soms slimmer om even te wachten op het juiste moment om te plukken...
Het gazon verdient het ganse jaar door de beste zorgen maar een goed najaarsonderhoud is noodzakelijk om het zonder problemen doorheen de winter te loodsen.
In de aarde leven organismen die een rol spelen in het verteren van organisch materiaal. Er zijn echter een aantal soorten die schade kunnen aanrichten.
Citrusplanten zijn de laatste jaren populaire terrasplanten geworden. De zoete geuren doen je wegdromen en als je geluk hebt geven ze een heerlijke fruitoogst.
Wil jij binnen of buiten composteren? Heb je te maken met veel keuken- en tuinafval of heb je eerder een beperkte hoeveelheid afval voor de composthoop?
Bijna over de gehele wereld vinden we ze terug, de familie van de marterachtigen. Vertegenwoordigd door ongeveer 70 soorten in allerlei maten en gewichten...
Tuinieren kan perfect samen met vleermuizen, die in ruil voor een schuilplaats maar al te graag een handje helpen bij het vangen van muggen en vliegen.
Wil je langer genieten van het boeket bloemen dat je hebt gekregen of wil je de bloemen uit eigen tuin zo lang mogelijk houden? Dan kan je de bloemen drogen.
Augustus is de maand waarin je volop kunt oogsten en de vruchten kunt plukken van je noeste arbeid. Als alles goed is gegaan, valt er elke dag wel iets te plukken...
Eindelijk laat de zon zich weer zien en daar genieten we met z'n allen van. Want stilaan komt september dichterbij en bereiden we ons voor op het aankomende najaar.
Het is augustus, de tweede zomermaand waarin de vijverklusjes nauwelijks verschillen van die in juli. Met deze zomertips blijft jouw vijver optimaal...
Rozen zijn familie van de appel, dus het is geen verrassing dat rozenbottels eetbaar zijn. Ze smaken een beetje scherp en bevatten meer vitamine C dan sinaasappels.
Augustus is de laatste volle zomermaand. Er valt nog heel wat tuinleven te ontdekken. Help de vele tuinvrienden en zorg voor meer biodiversiteit in jouw tuin!
De overgang van juli naar augustus lijkt voorlopig in het water te vallen. Letterlijk, want de hemelsluizen staan deze week wijd open. Gelukkig wordt het niet te warm.
Snoei jouw hagen voor de laatste keer voor ze de winter in gaan. Veel groeien gaan ze nu niet meer doen.
In de moestuin mag je het aspergeloof en de stengels tot op de grond afsnijden als het loof begint te verkleuren. De aspergebedden hou je ondertussen nog vrij van onkruid.
Als de herfstframbozen en bramen geoogst zijn mag je de oude stengels ook afsnijden. De jonge twijgen mag je opbinden.