menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 30 mei 2024

Vier Werelddierendag met ons mee!

Jaarlijks vieren we op 4 oktober Werelddierendag waarbij we onze trouwste viervoeter of huisdier graag eens extra verwennen. Op deze dag leggen we onze huisdieren niet enkel extra in de watten, het is tevens de dag waarop er wereldwijd aandacht gaat naar de rechten van de dieren. Op deze internationale dierendag proberen verschillende organisaties en asielen mensen bewust te maken van het feit dat ook dieren rechten hebben en beschermd moeten worden. Helaas wordt dit nog te vaak vergeten en is er nog steeds heel wat dierenleed in de wereld. 
Werelddierendag

Herkomst Internationale Dag voor Dieren

Werelddierendag is in het leven geroepen om de levensomstandigheden en rechten van alle dieren te verbeteren. Deze dag valt niet toevallig op 4 oktober. Het is de feestdag van Franciscus van Assisi, de armoedzaaier die met dieren kon praten en later beschermheilige werd van de dieren. Op deze dag wordt er extra opgekomen tegen dierenproeven, dierenmishandeling en de schrijnende omstandigheden waarin sommige dieren leven en sterven. Ook gaat er aandacht naar de dierenasiels die vaak handen tekort hebben om alle verdwaalde of weggedane dieren op te vangen. Ben je van plan om een hond of kat in huis te nemen? Neem dan zeker eens een kijkje in het asiel.


Waar help jij bij?

Ben je nog op zoek naar een leuk cadeautje voor jouw kat of hond? Neem dan zeker hier eens een kijkje. Vergeet zeker ook onze tuinvrienden niet, die nu de herfst in het land is, ook een extraatje kunnen gebruiken. Zorg voor een veilige voederplaats en voorzie zaden, noten of vetversnapperingen waarmee ze lekker de koude winter doorkomen. Ook egels, eekhoorns en andere tuindieren kunnen deze herfst en winter bescherming gebruiken tegen de kou.

Heb je geen tuin of plaats voor een huisdier? Ook dan kan je jouw steentje bijdragen! Trek je beste wandelschoenen aan en ga naar het dierenasiel om een wandeling te maken met een hond. Toch een beetje allergisch? Doneer hondensnacks, attributen of een bijdrage waarmee de dieren een aangenamer verblijf krijgen. Ook zij die nog geen warm nest hebben, verdienen deze dag niet te worden vergeten.

World Animal Day - 4 oktober

#5721Melissa

Auteur: Melissa
Tuin- en landschapsarchitecte

Terug naar boven icoon