Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/vliegen_in_en_rond_de_woning_op_06062014?selectCountry=1

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    vrijdag 15 januari 2021

Vliegen bestrijden in en rond de woning

Beste Tuinliefhebber,

Op regelmatige basis doen wij waarnemingen van de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij ook het gazon nauwlettend in het oog. Dit alles om schimmels en dierlijke belagers zoals insecten en mijten tijdig aan u te melden en hen een stap voor te blijven. Nu is het ideale moment aangebroken om verder vermelde ziektes en plagen aan te pakken om zo met een minimum aan product een optimaal bestrijdingsresultaat te bekomen.

Advies: 6 juni 2014 - Bericht 7

Er wordt momenteel gewaarschuwd voor volgende ziektes en plagen:


Vliegen in en rond de woning

Wormstekigheid

Nu in de kijker:Vliegen in en rond de woning

Niets is lastiger dan vliegen in huis of aan tafel tijdens een gezellige barbecue op uw terras. In huis zitten ze niet enkel aan uw etenswaren maar bevuilen ze met hun uitwerpselen ook alle plaatsen waar ze gaan zitten. Om buiten deze lastige ‘tafelgenoten’ weg te houden is er sinds een aantal jaren een perfecte oplossing. De FLY TRAP TERRACE is een volledig natuurlijke methode voor het wegvangen van 20.000 tot 40.000 vliegen. Het is een zelf onderhoudend systeem dat enkel regelmatig moet bijgevuld worden met water. De enzymen en bacteriën die geënt zijn op de gevriesdroogde viseieren zorgen voor de vertering een hele zomer lang. Zo kunnen u en uw gasten gezellig buiten tafelen. Een vliegenzak buiten zorgt ook voor opmerkzaam minder vliegen binnenshuis. Voor vliegen binnen geldt een heel ander verhaal. Vroeger werden in de zomer verdampers op de kast gezet, de gekende ‘kaasschellen’. Deze zijn echter al een tijdje uit de handel. Nu is er in het AEROXON gamma een uniekeVENSTERSTICKER met een lokstof en een niet verdampende actieve stof die de vroegere manier van bestrijding perfect vervangt. De lokstof trekt de vlieg aan en de actieve stof zorgt voor een snelle afdoding. De sticker, in de vorm van een vlinder, wordt simpelweg op het raam aangebracht. Naast deze unieke venstersticker heeft AEROXON nog een heel gamma om vliegen in de woning aan te pakken.

   

Bestrijdingsadvies:

Zerox® P.A. | Vliegenvangers | Vliegenval voor ramen | Vliegenstrip | Vliegenspray Aeroxon | Vensterinsecticide strip | Vensterinsecticide sticker | FLY TRAP TERRACE VLIEGENVAL


Waarschuwingssysteem tegen ziekten in de tuinOp regelmatige basis doet Garden Alert® waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij de opkomst van ziektes en plagen nauwlettend in het oog. Dit alles om dit u tijdig te melden zodat u hen een stap voor te blijven.

Garden Alert® is een uniek en gratis waarschuwingssysteem dat u gedurende het seizoen constant op de hoogte houdt van alle ziekten en plagen die kunnen voorkomen in zowel moes-, fruit- als siertuin.

Een waarschuwingsbericht van Garden Alert® geeft u een korte omschrijving van de ziekte en/of plaag gedocumenteerd met een aantal foto's en een bestrijdingsadvies op maat. Zo'n bericht stelt u in staat de ziekte en/of plaag op een heel eenvoudige manier te herkennen. Op deze manier kan je door een minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen een optimaal resultaat bekomen. Het is immers zo dat wanneer de schade reeds goed zichtbaar is meer behandelingen noodzakelijk zijn en dat de schade soms nog moeilijk te herstellen is.

Door hier te klikken bekom je een unieke code voor gratis inschrijving op Garden Alert®. Je hoeft enkel nog je e-mail adres in te vullen op de website en u bent geregistreerd. Gratis, eenvoudig, snel en efficiënt omgaan met uw tuinproblemen.

#4370

Bron: Edialux
www.edialux.be