Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/valentijn_bloemschikken_rozen1


https://www.tuinadvies.be   /    maandag 23 mei 2022

Valentijn bloemschikken met rode rozen in de vorm van een hart

Valentijn: hart met rozen

Benodigdheden

  • een hart van oasis met plastiek of karton onder.
  • groene bladeren om de plastiek of het karton te verdoezelen zoals hier in dit geval eucalyptus maar klimop of laurier,appelblad dat kan er ook zeer goed voor dienen.
  • een 40 tot 60 tal rozen dat zou je zelf wat moeten inschatten naargelang de grote van je rozen.  Hoe dichter je ze bij elkaar plaatst hoe minder rap ze gaan schimmelen en rotten.
  • dan heb je ook nog skimmia  of viburnum of zoiets in die zelfde trend nodig

Bij deze foto heb ik hortensia gebruikt omdat dit eigenlijk bloemstuk ooit gemaakt werd als rouwwerk, maar wanneer je bladeren gebruikt van klimop, skimmia of viburnum zal het zeker ook dienen voor Valentijn.

werkwijze

Als je oasis volledig nat is kan je beginnen pas op met het uit het water te halen Klik het eerst anders kan het breken en dat zou zonde zijn.

Eerst gaan we de rand verbergen door het groen dakspansgewijs vast te steken juist boven de rand van het karton of de plastiek.  Steek dit maar dik genoeg zodat de rand toch een beetje opvalt.

Daarna gaan we er met de skimmia of iets soortgelijks rond en steek je die juist boven het groene blad.

Als dit alles klaar is kan je beginnen met het steken van de rozen. Steek eerst een roos in het midden van het hart en ga dan in kruis verder.  Het is de bedoeling dat het bolvormig wordt.  Dus de rozen in het midden zijn een stuk hoger geplaatst dan die aan de zijkant.  Als je in kruis werkt heb je ook een beter overzicht van hoe lang je rozen moeten zijn met in kruis werken bedoel ik eigenlijk een Mercedes ster daarmee wil ik zeggen dat je van in het midden vertrekt naar de twee uiteinden en een maal naar beneden de punt.


#889

Auteur: Manuela

Terug naar boven icoon