Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/vakantie_tuin_reis

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zaterdag 31 oktober 2020

Klaar met tuinieren tijdens de vakantie?

Hoogzomer en wij gaan op vakantie. Wekenlange voorbereidingen en eindelijk vonden we de juiste locatie. Al ons werk in de tuin laten we voor wat het is om heil te zoeken in een ander klimaat, aan zee, de bergen of we bezoeken een mooie stad.

Klaar met tuinieren? Niet helemaal. Sterker nog. Allerlei maatregelen moeten worden getroffen om onze tuin al dan niet met een oppas achter te laten. We hopen dat het op tijd regent in onze tuin en dat het niet te veel zal stormen tijdens onze afwezigheid. Ieder jaar weer weet het gras en onkruid juist die weken dat we er niet zijn wel erg hard te groeien. Onbegrijpelijk dat hetgeen we niet zaaien, zo hard groeit juist als we weg zijn. We zien het wel als we terug zijn.

Even vertoeven in een omgeving, waar we niets geven om onkruid en het zelfs mooi vinden. De blaassilene, langs de weg. Korenbloemen tussen het wuivende koren. Het helmgras in de duinen. Geen zaadjes, geen stekjes, maar slenteren langs een water of in een onbekend stadje. Winkeltjes met van-alles-en-nog-wat, als het maar geen tuinornamenten zijn.

We zijn onze tuin niet beu, ons werk ook niet echt en onze omgeving is er een om naar terug te verlangen nadat we een paar weken in een andere taal hebben moeten ploeteren. Steeds een ander restaurant proberen; steeds weer die drankjes op allerlei terrasjes. Het hotel met dat slechte sanitair, de overvolle camping, de files, of onze kibbelende kinderen in het snikhete attractiepark, ten spijt, we sturen een vrolijke vakantiekaart naar ons thuisfront.


sanitair om niet over naar huis te schrijven

De wolkbreuk boven onze, iets lekke, tent deert niet, want we hebben vakantie. Thuis smaakt hoe dan ook de koffie beter. De vakantieweken vliegen om. Nog snel wat plaatjes schieten voor thuis en dan nog wat souvenirs jagen, lanterfanten en puzzelen tegen de verveling. Gelukkig is daar de dag dat we weer naar huis mogen. In no-time is alles gereed en gepakt. Nog wat files en wachttijden op onze vertrekdag, maar dan is daar ons eigen huis weer met onze eigen tuin.

Het was erg leuk, kijk maar naar de foto’s, maar het is helemaal geweldig om weer in ons eigen domein rond te lopen. Heerlijk, weer ontspannen thuis tuinieren.

#1577

Auteur: Jeanine Leytens