Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/tuinbeelden_week_38_2009

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zaterdag 8 mei 2021

Wat was er de voorbije week te zien in de tuinen van onze lezers

Enkele sfeerbeelden uit de tuinen van de tuinadvieslezers van de voorbije week (week 38 = derde week september 2009)


ananaskers en collega's door Danny
Alle besjes beginnen stilaan te rijpen.
van links naar rechts: Papoose, ananaskers, goosberry en tomatillo


voor de liefhebbers van kransen door Fietje


Verraderlijke schoonheid door Frans

Mijn buurman complimenteerde mij gisteren met 'dat boompje met die mooie oranje gespikkelde blaadjes'. De man kan nog geen krop sla van een krop andijvie onderscheiden dus ik neem het hem niet kwalijk.

Mijn pas vorig jaar geplante pereboompje lijkt tot de ondergang gedoemd. Vorig jaar deed hij het prima maar dit jaar sloeg de perenroestaantasting in alle hevigheid toe. Ironisch genoeg heeft juist de buurman daar indirect mee te maken want het kunnen bijna alleen maar zijn jeneverbessen zijn die de leverancier zijn van deze verraderlijke schimmel. Toch kan ik me er niet druk over maken. Een goede buur is duizend maal meer waard dan een boom vol conference peren en bovendien stonden zijn jeneverbessen er eerder dan mijn boompje. Had ik vorig jaar maar beter op moeten letten!


Onderkant van een door perenroest aangetast blad.


Eerste oogst van pepino's (meloenperen) in de tuin van Jo van Dreumel

Dit zijn vruchten, die ik dit jaar voor het eerst heb. Geproefd heb ik ze nog niet, want ze moeten eerst op de foto en nog een beetje narijpen. Maar het moeten lekkere suikerzoete vruchten zijn die naar meloen en peer smaken. Het is een snoepje uit de tuin zegt men. Deze komen uit de volle grond, maar ik heb ze ook in pot als terrasplant. Eerst dacht ik dat er geen vruchten aan zouden komen, maar nu heb ik er toch behoorlijk wat. Dus blijf ik hopen, dat ze ook lekker zijn.


Volgend stuk maakte ik onlangs in een workshop bij Gudrun Cottenier en ik wou jullie even laten meegenieten. (door Linda)


Goed pruimenjaar! Dit is de Prunus domestica 'Valor'. (Leen Van Dael)


De stokroos wordt druk bezocht (Leen Van Dael)


Sedum spectalibis valt in de smaak bij vele dagvlinders zoals bij deze dagpauwoog.  (Leen Van Dael)

Met dank aan alle lezers voor de foto's en de bijhorende teksten die ze met ons delen via Foto's van uw Tuinplanten

Wilt u ook uw mooie tuinfoto's zien verschijnen in deze wekelijkse rubriek? Post ze op het tuinforum of stuur ze per mail op naar en wie weet ziet u beelden uit uw tuin in onze volgende tuinweek in de kijker.

#2171