Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/spathiphyllum_kamerplant_augustus

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 29 september 2020

Spathiphyllum kamerplant augustus

Spathiphyllum

De Spathiphyllum geeft de omgeving een frisse en fraaie toets. Een levende luchtverfrisser die niet alleen de lucht zuivert, maar ook een prettig parfum verspreidt.
De Spathiphyllum zorgt als geen ander voor een gezonde en frisse leefomgeving. De kamerplant van de maand augustus maakt daarmee de kunstmatige huisparfums overbodig. Maar daar blijft het niet bij: de Spathiphyllum is ook nog eens een huisgenoot die je met z’n frisgroene bladeren en fraaie bloemkelken in sneeuwwitte tinten een fraai plaatje biedt.

Volop keus, als het gaat om de Spathiphyllum. Hij is verkrijgbaar in een scala aan formaten en soorten: van mini tot jumbo, van veel bloemen of juist enkele en van witte bloem tot groene bloem. Met schitterende namen als ‘Chopin’, ‘Sweet Chico’ en ‘Sensation’ is het duidelijk dat je een bijzonder ‘karakter’ in huis haalt.

kamerplant augustus

‘Lepelplant’
Z’n naam is afgeleid van het Griekse ‘spathe’, dat lemmet betekent, en van ‘phyllon’, dat staat voor blad. Hiermee wordt verwezen naar de vorm van de kolf en de bloeischede van de Spathiphyllum. In Nederland kennen we ‘m ook wel als ‘Lepelplant’. Oorspronkelijk komt deze bijzondere plant uit Colombia en Venezuela. Daar groeit hij in de tropische regenwouden. In 1870 werd hij in Europa geïntroduceerd, en vooral de laatste drie decennia heeft hij onze woonkamers veroverd.

lepelplant

Zuivere zuurstof
Niet in de laatste plaats door z’n geniale vermogen om de lucht te zuiveren. Onderzoek van ruimtevaartorganisatie NASA toonde aan dat de Spathiphyllum op een ingenieuze manier in staat is om de schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Maar daar blijft het niet bij: hij levert je daar ook nog eens zuivere zuurstof voor terug. Resultaat: een ideale atmosfeer, waarin jij en je Spathiphyllum optimaal tot jullie recht kunnen komen.

Schoon en perfect
Zorg ervoor dat je Spathiphyllum uit de felle zon blijft. Hij is helemaal happy op een donkere plek. Wanneer je er dan voor zorgt dat hij voldoende water krijgt, zodat de potgrond nooit uitdroogt, zorgt hij er samen met jou voor dat jullie leefomgeving schoon en perfect is.

#3065

Bron: PPH - Plant Publicity Holland