Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/slakken_gespot_op_01032012

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zaterdag 19 juni 2021

Slakken gespot in maart 2012

Beste Tuinliefhebber,

Op regelmatige basis doen wij waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij ook het gazon nauwlettend in het oog. Dit alles om schimmels en dierlijke belagers zoals insecten en mijten tijdig aan u te melden en hen een stap voor te blijven. Nu is het ideale moment aangebroken om verder vermelde parasieten aan te pakken om zo met een minimum aan product een optimaal bestrijdingsresultaat te bekomen.

Advies: 1 maart 2012 - Bericht 1

Er wordt momenteel gewaarschuwd voor volgende ziektes en plagen:


Bodeminsecten

Krulziekte

Slakken

Witziekte

Bodeminsecten in de moestuin:

Slakken vreten met hun rasptong aan alle weke delen van planten. Hoe sappiger de plant hoe geliefder. Nu zijn in de tuin alle planten aan het bovenkomen en dat weten de slakken ook. Deze nieuwe sappige scheuten zijn een waar banket en daarom moeten we nu reeds ingrijpen.

   

Bestrijdingsadvies:

Voor de bestrijding van slakken hebben we drie mogelijke middelen. Een compleet nieuw middel is de BIO-SLAK. Deze biologische korrel op basis van ferrifosfaat (ijzerfosfaat)spaart de voedselketen en is dus niet schadelijk voor alle natuurlijke vijanden van de slak. ARIONEX is de aloude slakkendood maar heeft een nieuwe naam gekregen en METAREXheeft alle voordelen (zelfde actieve stof) als ARIONEX met één extra belangrijk kenmerk dat hij nog minder snel oplost, veel harder geperst is en dus een veel langere nawerking garandeert. ARIONEX en METAREX bevatten allebei bitrex als weringsmiddel voor hond en kat. Bovendien zijn al onze slakkenkorrels verpakt in handige strooikokers met kindveilige sluiting.

Metarex RB | Bio- Slak | Arionex 


Waarschuwingssysteem tegen ziekten in de tuinOp regelmatige basis doet  Garden Alert® waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij de opkomst van ziektes en plagen nauwlettend in het oog. 
Dit alles om dit u tijdig te melden zodat u hen een stap voor te blijven.

Garden Alert® is een uniek en gratis waarschuwingssysteem dat u gedurende het seizoen constant op de hoogte houdt van alle ziekten en plagen die kunnen voorkomen in zowel moes-, fruit- als siertuin.

Een waarschuwingsbericht van  Garden Alert® geeft u een korte omschrijving van de ziekte en/of plaag gedocumenteerd met een aantal foto’s en een bestrijdingsadvies op maat. Zo’n bericht stelt u in staat de ziekte en/of plaag op een heel eenvoudige manier te herkennen. Op deze manier kan je door een minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen een optimaal resultaat bekomen. Het is immers zo dat wanneer de schade reeds goed zichtbaar is meer behandelingen noodzakelijk zijn en dat de schade soms nog moeilijk te herstellen is.

Door  hier te klikken bekom je een unieke code voor gratis inschrijving op  Garden Alert®. Je hoeft enkel nog je e-mail adres in te vullen op de website en u bent geregistreerd. Gratis, eenvoudig, snel en efficiënt omgaan met uw tuinproblemen.

#3372

Bron: Edialux
www.edialux.be