Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/salades_met_aardappelen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 16 juli 2019

2 heerlijke salades met aardappelen

Lauw broccolislaatje met aardappelen en hazelnotenIngrediënten voor 4 personen

  • 500 g broccoliroosjes uit de diepvries
  • 400 g aardappelen (ongeveer 8 kleine vastkokende aardappelen) 
  • 1 eetlepel hele hazelnoten 
  • 1/2 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel wijnazijn 
  • 1 eetlepel balsamicoazijn 
  • 1 eetlepel mosterd 
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper

Bereidingswijze

Kook de geschilde aardappelen samen met de broccoli gaar in een grote pan met licht gezouten water (15 minuten zodra het water opnieuw begint te koken).
Plet de hazelnoten in grove stukken op een snijplank en rooster ze enkele minuten in een droge pan op een hoog vuur. Zet opzij.
Meng de mosterd, de wijn- en balsamicoazijn en de olie tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper.
Laat de aardappelen en de broccoli uitlekken. Snijd de aardappelen overlangs in twee en leg ze in een slakom. Doe er de uitgelekte broccoli, rode ui en geroosterde hazelnoten bij. Overgiet met de vinaigrette. Laat 1 minuut intrekken en meng voorzichtig. Dien onmiddellijk op.


Slaatje van aardappelen met rauwe ham

Slaatje van aardappelen met rauwe hamIngrediënten voor 4 personen

  • 1 kg kleine aardappelen
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 bosje waterkers
  • 2 hardgekookte eieren
  • 200 g rauwe ham 
  • citroensap, olijfolie, zout en peper

Bereidingswijze

Was de aardappelen grondig, maar schil ze niet.
Snij ze in stukken en kook ze gaar in licht gezouten water.£
Giet ze af en vermeng ze onmiddellijk met de wijn.
Laat ze afkoelen. 
Pel de hardgekookte eieren en hak de dooier en eiwitten grof.
Snij de ham in stukken.
Was de waterkers.
Vermeng alle elementen voor de sla.
Breng het slaatje op smaak met citroensap, zout, peper en olie naar smaak. 

#3994

Bron: Flandria