Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/recepten_aperitiefhapjes

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 19 mei 2019

Eenvoudige aperitiefhapjes zelf maken

Aperitiefhapjes

  1. FIJN KLEURRIJK ZALMLEPELTJE

  2. ZOET ROOD ZALMLEPELTJE

  3. LEPELTJE MET PALING EN GORGONZOLA

  4. PITTIG LEPELTJE MET FOREL

FIJN KLEURRIJK ZALMLEPELTJE

 

Voor ± 10 lepelhapjes 

  • 3 sneden gerookte zalm
  • 2 kleine paarse aardappelen
  • bieslook
  • vloeibare honing
  • olie
  • frambozenazijn
  • peper + zout

Zalm en aardappelen in heel kleine stukjes snijden.

Bieslook fijn snijden een paar sprietjes iets langer voor versiering.

Olie, frambozenazijn, peper en zout bij doen volgens eigen smaak.

Goed mengen en koel bewaren.

Op lepeltjes leggen. 

Het is mogelijk deze bereiding de dag op voorhand te maken en koel en afgesloten te bewaren, en kort voordien in de lepeltjes te scheppen.

Smakelijk!!!

ZOET ROOD ZALMLEPELTJE 

Voor ± 10 lepelhapjes

  • 3 sneden gerookte zalm
  • 1 preiwit
  • bieslook
  • mangosaus
  • zoetzure rode biet
  • olie
  • paprikapoeder
  • peper en zout

Preiwit in heel kleine stukjes snijden en blancheren, goed laten afkoelen en uitlekken.

Zalm in zeer kleine stukjes snijden.

Rode biet in kleine stukjes snijden.

Bieslook fijn snijden een paar sprietjes iets langer voor versiering.

Alles goed mengen met de mangosaus, peper en zout bij doen volgens eigen smaak.

Koel bewaren.

Op lepeltjes leggen. 

Het is mogelijk deze bereiding de dag op voorhand te maken en koel en afgesloten te bewaren, en kort voordien in de lepeltjes te scheppen.

Smakelijk!

LEPELTJE MET PALING EN GORGONZOLA

 

Voor ±10 lepelhapjes 

  • gerookte paling
  • 1 lepel gorgonzolakaas
  • 1 soeplepel cognac
  • paprikapoeder
  • olie
  • ½ rode ui
  • bieslook
  • peper en zout

Gorgonzola pletten met lepel Cognac, goed mengen tot het glad is.

Ui in zeer kleine stukjes snijden en toevoegen.

Paling in heel kleine stukjes snijden en bij doen.

Alles goed mengen.

Peper, zout en paprikapoeder bij doen volgens eigen smaak.

Koel bewaren.

Op lepeltjes leggen.

 

Het is mogelijk deze bereiding de dag op voorhand te maken en koel en afgesloten te bewaren, en kort voordien in de lepeltjes te scheppen.

Smakelijk!
 

PITTIG LEPELTJE MET FOREL


 

Voor ± 10 lepelhapjes

  • gerookte forel
  • 1 preiwit
  • chilisaus
  • witte balsamicoazijn
  • paprika (rood, eventueel uit bokaal)
  • olie
  • paprikapoeder
  • peper en zout

Preiwit in heel kleine stukjes snijden en blancheren, goed laten afkoelen en uitlekken.

Forel in zeer kleine stukjes snijden.

Alles goed mengen met de chilisaus, de witte balsamico-azijn en de paprikapoeder.

Peper en zout bij doen volgens eigen smaak.

Koel bewaren.

Op lepeltjes leggen.

Het is mogelijk deze bereiding de dag op voorhand te maken en koel en afgesloten te bewaren, en kort voordien in de lepeltjes te scheppen.

Smakelijk!

#445

Auteur: Frone