Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/recept_zalm

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    woensdag 19 juni 2019

Torentje van zalm, knolselder, Cambozola, komkommer, peer en rucolla

Torentje van zalm, knolselder, Cambozola, komkommer, peer en Rucolla


Een fris voorgerecht

Benodigdheden voor 2 personen

• een pak gerookte zalm
• Cambozolakaas
• Ruccolasalade
• Rozijnenbroodje (best een bruin rozijnenbroodje = steviger van structuur)
• Cocktailsaus
• knolselderschijven
• 1 peer
• komkommer

Bereidingswijze

• Spoel de ruccolasalade en zwier ze droog
• Spoel de komkommer en snij hem in hele dunne schijfjes (vb met mandoline )
• Snij de knolselder in schijven van max. 1 cm
• Rooster de schijven knolselder (in vleesrooster)
• Rooster schijven rozijnenbrood (broodrooster of zelfs in vleesrooster kan het)
• Leg gerookte zalm op een bord

• Leg een grote schijf geroosterde knolselder er op
• Leg daarop schijfjes Cambozolakaas

• Leg een toefje ruccola op de kaas
• Leg hierop een sneetje geroosterd rozijnenbrood

• Hierop komen schijfjes peer

• Verdeel er een goeie lepel cocktailsaus over

• Daarop dunne schijfje komkommer

• Leg nog een laagje gerookte zalm
• Opnieuw een laag geroosterde knolselder, peer, komkommer
• Steek als laatste een licht geplooid schijfje komkommer, met een klein stukje knolselder er in

Je kunt er wat extra cocktailsaus en een beetje rozijnenbrood bij serveren

Smakelijk

#2065