
Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/recept_zalm
Torentje van zalm, knolselder, Cambozola, komkommer, peer en Rucolla
Een fris voorgerecht
Benodigdheden voor 2 personen
• een pak gerookte zalm
• Cambozolakaas
• Ruccolasalade
• Rozijnenbroodje (best een bruin rozijnenbroodje = steviger van structuur)
• Cocktailsaus
• knolselderschijven
• 1 peer
• komkommer
Bereidingswijze
• Spoel de ruccolasalade en zwier ze droog
• Spoel de komkommer en snij hem in hele dunne schijfjes (vb met mandoline )
• Snij de knolselder in schijven van max. 1 cm
• Rooster de schijven knolselder (in vleesrooster)
• Rooster schijven rozijnenbrood (broodrooster of zelfs in vleesrooster kan het)
• Leg gerookte zalm op een bord
• Leg een grote schijf geroosterde knolselder er op
• Leg daarop schijfjes Cambozolakaas
• Leg een toefje ruccola op de kaas
• Leg hierop een sneetje geroosterd rozijnenbrood
• Hierop komen schijfjes peer
• Verdeel er een goeie lepel cocktailsaus over
• Daarop dunne schijfje komkommer
• Leg nog een laagje gerookte zalm
• Opnieuw een laag geroosterde knolselder, peer, komkommer
• Steek als laatste een licht geplooid schijfje komkommer, met een klein stukje knolselder er in
Je kunt er wat extra cocktailsaus en een beetje rozijnenbrood bij serveren
Smakelijk
Zoeken op...: serre - potgrond - tray - bloempot - compost - kweekkas - bloembak - regenton - kweekpot - schaduwdoek - bloempotten - zichtbreeknet - dahlia - zaaitray - plantenbak