Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/recept_met_postelein_en_rucola

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    woensdag 26 juni 2019

Recept met postelein en rucola

Snelle salade van postelein, waterkers en ham (ca. 2 pers.)

Ingrediënten:

  • 1 bosje postelein
  • 1 bosje waterkers
  • 2 kropjes little gem (Romeinse sla)
  • 1/2 venkel, in dunne plakjes gesneden 
  • 8 radijsjes, in 4 gesneden
  • 2 plakken parmaham, in reepjes gesneden

    voor de vinaigrette:
  • 3 el olijfolie
  • 1 el sherryazijn 
  • versgemalen peper

Bereiding:

Snijd de onderste stukjes stengel van de postelein en de waterkers, spoel in ruim water en zwier voorzichtig droog. 
Spoel de little gem en zwier voorzichtig droog. 
Doe voor de vinaigrette alle ingrediënten in een bokaaltje met schroefdeksel. Schroef dicht, schud goed en bewaar tot gebruik in het bokaaltje. Voor gebruik opnieuw even schudden.
Verdeel alles - ook de ham - over de borden, besprenkel met de vinaigrette en hussel goed door elkaar.

TIP: De parmaham kan je vervangen door andere ham, garnaaltjes, gekookte (kwartel)eitjes, tonijn, ansjovis, olijven, verse geitenkaas in stukjes of krokant gebakken stukjes kip, tofu of haloumi. Al deze combinaties kan je ook gebruiken als beleg van stokbrood, ciabatta, bruin brood, toast, wrap, 

Receptjes met rucola

Rucolamayonaise
Pureer 1/2 bosje rucola in een blender met wat olijfolie, meng door 2 à 3 el mayonaise en eventueel een geprakt hardgekookt ei. Heel lekker bij asperges, in aardappelsalade en ter vervanging van gewone mayonaise op een belegd broodje.

Gezond sap (2 glazen)
1 hand rucola, 1 wortel, 2 bleekselderstengels, 1/4 venkelknol
Doe afwisselend wortel, rucola en venkel in de vulschacht van de sapcentrifuge en pers tot sap.

#4715

Bron: Lava