Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/je_gazon_in_een_winterslaap

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zaterdag 10 april 2021

Je gazon in een winterslaap?

Je gazon in een winterslaap

De winter lijkt nog veraf, maar de herfst staat al voor de deur. We nemen allemaal de nodige voorbereidingen voor de winter en denken dikwijls niet aan het gazon. Nochtans gaat die niet in winterslaap. Willen we in het voorjaar een mooi en sterk gazon, dan mogen we de verzorging de komende maanden niet vergeten.

Verminder het aantal maaibeurten geleidelijk en gebruik DCM Organisch-minerale Gazonmeststof voor het Najaar. Deze evenwichtige meststof is rijk aan kalium en zorgt voor een gazon goed bestand tegen regen, vorst en betreding. DCM Organisch-minerale Gazonmeststof voor het Najaar bevat ook ijzer en magnesium voor een frisgroen en ijzersterk gazon met minder ruimte voor mos.

De winter versnelt de natuurlijke verzuring van de bodem. Daardoor is de zuurtegraad vaak te laag voor een optimale groei van uw grasmat en heeft het gazon nood aan een kalkbeurt. Bekalken leidt tot een betere zuurtegraad, een goede groeiomgeving voor het gras en vermindert de kans op mosgroei.

DCM heeft speciaal voor u, de tuinliefhebber, een speciale najaarsactie in petto om met een gerust hart de winter in te gaan!

DCM Organische Gazonmeststof voor het Najaar

DCM Organische Gazonmeststof voor het Najaar
samengestelde organische meststof NPK bevattende magnesium 8-4-15 + 3MgO met ijzer

  • najaarsbemesting voor het gazon, zodat het versterkt en zonder problemen de winter doorkomt: werking zichtbaar tot in het voorjaar
  • rijk aan kalium voor een sterke en dichte grasmat die goed bestand is tegen vorst en betreding en geen plaats laat voor mos
  • magnesium en ijzer zorgen voor een diepgroene graskleur

Toepassing: juli tot november (0,5 tot 0,7 kg / 10m²)

 

DCM Groen-Kalk®

DCM Groen-Kalk®
gekorrelde kalkmeststof - magnesiumcalciumcarbonaat (NW 50 - 15% MgO)

  • gekorrelde magnesiumkalk (15% MgO)
  • gaat grondverzuring tegen en zorgt voor een betere voedselopname door de planten; verbetert de grondstructuur
  • voor het bekalken van gazon en siertuin

Toepassing: september tot juni: 1 tot 2kg / 10m²

Video in de kijker: Een bemesting in het najaar voor een sterk gazon.

Tuintips van DCM:

Wapen je gazon tegen de winter
Een diepgroen gazon zelfs tot diep in de winter, ja zeker, het is mogelijk. In de winter is uw gazon onderhevig aan extreme weersomstandigheden zoals vorst en veel neerslag. Een dichte grasmat in het najaar zorgt ervoor dat uw gazon goed de winter doorkomt.

Lees verder

Bestaat het ideale bemestingsschema voor mijn gazon?
Over een mooi groen gazon beschikken, is niet altijd zo eenvoudig.
Een gazon vraagt immers het hele jaar door regelmatig onderhoud (bekalken, bemesten, maaien…) en er kunnen verschillende problemen opduiken zoals mos, onkruid.

Lees verder

#4472

Bron: DCM
www.dcm-info.be