Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/herfstimpressie

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 24 september 2020

Bloemstuk maken: herfstimpressie

Herfstimpressie

Als we denken aan de herfst dwalen onze gedachten ongetwijfeld af naar afgevallen bladeren in gele , rode, oranje en bruine tinten , een aromatisch geurende boswandeling met de kinderen, allerhande vruchten verzamelen…gezellige avonden bij het vuur … en hopelijk wat extra tijd om creatief bezig te zijn.


Deze creatie blijft de hele herfst mooi en kan u heel eenvoudig ophangen. U hoeft enkel de bloemen te vervangen.

Benodigdheden

Vegetatief materiaal

  • Germini

  • Amaranthus

  • Physalis (overschotje)

  • Gedroogde zwammen (te verkrijgen in de handel)

  • Kastanjes, bolsters en andere vruchten die u nu aan overvloed kan vinden.

  • Schorsrepen


Bloemschikmaterialen

Niet vegetatief materiaal

Werkwijze

Bevestig 2 stroken vilt op uw isomoplaat door middel van strokrammen. Lijm hierop vervolgens de stroken berkenschors. Ook alle zijkanten zijn voorzien van ofwel vilt, of schors.

Bevestig tussen de schorsrepen een stukje groene woldraad door middel van zwarte kopspelden.
Zorg dat er geen krammen meer te zien zijn. Knip een stukje groene aluminiumdraad en wikkel dit rond het buisje. Steek dit door de plaat. U maakt best eerst een gaatje door er een grote nagel door te kloppen.

De rest hangt af van uw fantasie. Ik heb gekozen voor oranje Germini omdat dit ton sur ton is met het vilt. De Amaranthus zit in het onderste buisje en is op natuurlijke wijze te zien. Om te vermijden dat hij toch naar voor gaat overhangen heb ik er 2 zwarte nageltjes in vastgepind. De rest kan u lijmen (gaat heel makkelijk op het vilt ) of vastpinnen.
Opgelet met de kastanjebolsters, deze heb ik erop genageld maar ik raad u aan om handschoenen aan te doen. Op de keerzijde van de plaat lijm je een houten plankje met een haakje aan. Klaar om een mooi plekje te krijgen in uw interieur!

Veel plezier!

#2181

Auteur: Petra Matthys
Hedendaags bloemschikken – themagerichte workshops
www.hetbladmotief.be