Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/bamboe_woekeren_voorkomen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 12 juli 2020

Woekeren bij bamboe voorkomen of bestrijden

Bamboe

Bestrijden van bamboe die woekertBamboe is een zeer dankbare plant en werd vroeger te pas en te onpas aangeplant zonder rekening te houden met de mogelijke gevolgen.

Bamboe heeft ondergrondse wortelstokken die, afhankelijk van de soort, sterk kunnen gaan uitgroeien. De bamboe kan als het ware gaan wandelen in de tuin. Op plaatsen waar je het niet wil schieten her en der nieuwe scheuten op. Ze zijn zelfs in staat uw bestrating naar omhoog te duwen.

Om dit te vermijden kan je best bij het planten van deze sterk groeiende soorten een rhizoombegrenzer aanbrengen. Deze kunststoffolie breng je aan rond de wortelkluit waardoor de wortels geen kans krijgen verder uit te breiden. Wanneer je een bamboe wenst te verwijderen heb je heel wat graafwerk en elk stukje wortel dat je laat zitten zal al snel voor een nieuwe plant zorgen.

Er bestaat echter ook een manier om ze definitief te verwijderen door gebruik te maken van PANIC.

Dit die je best in het voorjaar en wel door ze eerst zeer kort te maaien. Vervolgens laat je de bamboe terug opschieten en dien je op het jong opengevouwen blad een behandeling uit te voeren met PANIC.

Mogelijks kom je er met één behandeling niet en moet je nogmaals behandelen wanneer er terug jonge bladeren tevoorschijn komen. 

Niet alle soorten zijn even agressief. Kies een soort die het best in je tuin past en het meest voldoet aan de toepassing die je wenst.

Panic tegen alle onkruiden en grassen

Op regelmatige basis doet Garden Alert® waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij de opkomst van ziektes en plagen nauwlettend in het oog. Dit alles om dit u tijdig te melden zodat u hen een stap voor te blijven.

Waarschuwingssysteem tegen ziekten in de tuin Garden Alert® is een uniek en gratis waarschuwingssysteem dat u gedurende het seizoen constant op de hoogte houdt van alle ziekten en plagen die kunnen voorkomen in zowel moes-, fruit- als siertuin.

Een waarschuwingsbericht van Garden Alert® geeft u een korte omschrijving van de ziekte en/of plaag gedocumenteerd met een aantal foto’s en een bestrijdingsadvies op maat. Zo’n bericht stelt u in staat de ziekte en/of plaag op een heel eenvoudige manier te herkennen. Op deze manier kan je door een minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen een optimaal resultaat bekomen. Het is immers zo dat wanneer de schade reeds goed zichtbaar is meer behandelingen noodzakelijk zijn en dat de schade soms nog moeilijk te herstellen is.

Door hier te klikken bekom je een unieke code voor gratis inschrijving op Garden Alert®. Je hoeft enkel nog je e-mail adres in te vullen op de website en u bent geregistreerd. Gratis, eenvoudig, snel en efficiënt omgaan met uw tuinproblemen!

#2606

Bron: Edialux
www.edialux.be