Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/aardappel_recepten_gnocchi_en_kroket

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 16 juli 2019

Aardappelgnocchi met tomaten en Aardappelkroketten

Aardappelgnocchi met tomaten en rucola

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 950 gram bloemige aardappelen
  • 2 dl tomatensaus
  • 2 bosjes notensla (rucola)
  • 60 gram geraspte kaas
  • 2 eierdooiers
  • 200 gram harde bloem (pastabloem type 00)
  • 30 gram boter
  • peper en zout
  • 1 tl citroensap


Aardappelgnocchi met tomaten en rucola

Bereiding:

Plet de gekookte aardappelen en meng met de eierdooiers, peper, zout en bloem.
Kneed het mengsel kort. Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg erop uit tot 2 cm dik.
Snijd in blokjes van ongeveer anderhalve centimeter en druk er met een vork een motief in. Dit motief zorgt ervoor dat de saus beter rond de pasta blijft hangen.
Spoel de rucola en stoof kort in hete boter, breng op smaak met zout en een theelepel citroensap. Zet ondertussen de tomatensaus op een zacht vuurtje. Breng een ruime pot water aan de kook met een snuifje zout en kook de gnocchi 1 à 2 minuten.
Wanneer ze komen bovendrijven zijn ze klaar. Meng de gnocchi onder de warme tomatensaus met de rucola. Serveer in diepe borden en strooi er de geraspte kaas over.

 

Aardappel in kroket met ham en peterselie

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 gram bloemige aardappelen
  • 80 gram gekookte ham
  • 30 gram champignons
  • 2 eierdooiers
  • 2 eieren
  • 2 el bloem
  • broodkruim
  • 40 gram boter
  • 20 gram sjalot
  • 20 gram peterselie
  • 20 gram grove mosterd
  • peper en zout

Aardappel in kroket met ham en peterselie
Aardappel in kroket met ham en peterselie

Bereiding:

Plet de gekookte aardapelen en smelt 1 eetlepel boter in een pan en stoof er de sjalot en de gehakte champignons in.
Smelt de rest van de boter en meng het samen met de gekookte ham (in blokjes gesneden), eierdooiers, mosterd, gehakte peterselie en het sjalot-/champignonmengesel onder de aardappelpuree.
Breng op smaak met peper en zout. Vorm met de hand een 25-tal kleine kroketten. Haal de kroketten door de bloem, de losgeklopte eieren en het broodkruim. Laat vervolgens enkele uren rusten. Frituur de korketten krokant op 180°C.

#2977

Bron: VLAM
www.vlam.be