Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/hoe_je_zelf_heerlijke_ijsjes_maakt

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zaterdag 26 september 2020

Hoe je zelf heerlijke ijsjes maakt.

Deze week is het zomer ten top! We genieten met ze’n allen van de warme zonnestralen maar het is goed om op tijd ook wat verkoeling te zoeken. Een ijsje kan op zo’n moment deugd doen en wie houdt er nu niet van een verfrissend ijsje als het buiten 30 graden is?  Ook kinderen zijn er dol op en waarom niet eens samen fruitijsjes maken? Dat kan heel eenvoudig op een gezonde manier met weinig ingrediënten en zonder ingewikkelde ijsmachine. 

Bij het maken van natuurlijke ijsjes speelt de banaan de hoofdrol, en liefst een wat overrijpe banaan die eigenlijk toch niemand meer lekker vindt. Bananen zorgen voor een zoete smaak en textuur die vergelijkbaar is met roomijs. Stop de bananen zonder schil in zijn geheel in het diepvriesvak maar leg ze best niet tegen elkaar zolang ze niet bevroren zijn anders gaan ze aan elkaar kleven.

Het enige wat je verder nodig hebt is een goede blender en wat smaakmakers zoals cacao, of ander zoet fruit zoals bosbessen, mango, kiwi, aardbeien, avocado,…. maar ook stukjes chocolade, noten of kokosrasp zijn mogelijk. Extra smaakbommen zijn kruiden zoals kaneel, gemberpoeder of vanillepoeder. Voor ieder wat wils!
Per persoon mag je rekenen op 1 banaan. Als ze uit de diepvries komt kan je ze makkelijk in stukjes breken of snijden. Doe de stukjes in de blender en voeg er het overige fruit of kruiden met een klein beetje vruchtensap of kokosmelk aan toe en mix alles goed door elkaar gedurende een 3-tal minuten. Je kan uiteraard ook enkel banaan gebruiken, zelfs dat is heerlijk!
Na het mixen krijg je een romige massa die je onmiddellijk kan opeten. Dit soort ijs is niet geschikt om opnieuw te gaan invriezen. Maak het dus niet te lang op voorhand.

zelf ijs maken van bananen

Een andere manier is werken met ijsvormpjes. Snijd je fruit in stukken en doe ze in het ijsvormpje. Prik een ijsstokje in het fruit en vul verder aan met vruchtensap. Hiervoor kan je  het sap van een appelsien, citroen, appel of ananas gebruiken. Kan je dit vers persen dan is het nog beter! Zet de vormpjes vervolgens en het diepvriesvak en het enige wat je dan nog moet hebben is geduld om te wachten tot ze bevroren zijn wat niet altijd even makkelijk is!

Ook kiwi met een laagje chocolade kan een leuk idee zijn. De combinaties die je kan maken zijn dus oneindig maar altijd even lekker. En omdat alle ingrediënten natuurlijk zijn hoef je ook geen schrik te hebben om er eentje meer van te smullen!  


Zin in een ijsje….?

#4798

Auteur: Inge
Redactie Tuinadvies