menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 19 mei 2024

Aardappelen op de barbecue: 3 recepten

Aardappelen bereiden op de BBQ

Geroosterde paprika en vroege aardappelen

Wat heb je nodig?
2 rode en 2 groene paprika’s
ca. 750 gram vroege aardappelen of krielaardappelen (biologisch)
olijfolie, extra vierge
kruiden: verse tijm, peper en zout
ca. 200 gram kaas om te smelten (bv. Raclettekaas, emmentaler of gruyère)
1 eetlepel mosterd

Hoe maak je het klaar?
Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd beide helften nogmaals doormidden. Spoel de aardappelen goed en kook ze in de schil tot ze beetgaar zijn. Meng de mosterd en wat olijfolie, samen met de kruiden en giet dit mengsel over de gekookte aardappelen. Laat ze een aantal minuten staan zodat de smaken goed in de aardappelen kunnen doordringen. Steek vervolgens afwisselend de aardappelen en de paprika over metalen spiesen en bestrijk ze met nog wat olie. Leg de spieses een 10 tal minuten op de bbq tot de paprika geschroeid is en de aardappelen goudgeel gebakken zijn. Schuif ze daarna van de spies in een schaal. Leg de plakken kaas in een platte pan op de bbq en zodra de kaas gaat smelten, schep je deze over de groenten.


Patatas Bravas

Wat heb je nodig?
ca. 500 gram middelgrote vastkokende aardappelen (biologisch)
1 teentje knoflook
1 klein gedroogd spaans pepertje
250 gram passata (gezeefde tomaten)
olijfolie, extra vierge
6 eetlepels droge wijn
verse platbladige peterselie
Kruiden: peper en zout, paprikapoeder

Hoe maak je het klaar?
Spoel de aardappelen goed en kook ze beetgaar. Maak intussen tomatensaus van de passata, de wijn, knoflook, spaanse peper en kruiden. Giet de aardappelen af en snijd ze in 2 of vier delen afhankelijk van de grootte. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met paprikapoeder. Schik de aardappelen vervolgens op de bbq en laat ze in een vijftal minuten goudgeel bakken. Keer ze nu en dan om. Doe de aardappelen in een schaal en overgiet ze met de saus. Schep de saus goed onder de aardappelen en werk af met de verse peterselie.

Gepofte aardappelen in de schil

Wat heb je nodig?
4 grote aardappelen (biologisch)

80 gram boter
2 teentjes knoflook
kruiden: verse peterselie, verse tijm, currypoeder, peper en zout

Hoe maak je het klaar?
Spoel de aardappelen en dep ze daarna droog. Wikkel elke aardappel afzonderlijk in aluminiumfolie en leg ze ongeveer een half uurtje aan de zijkant van de bbq. Keer ze regelmatig om. De aardappelen zijn gaar als u er gemakkelijk een satéstokje kan insteken. Meng de kruiden in de boter, alsook het teentje knoflook. Verwijder het aluminiumfolie en maak een inkeping in de aardappelen in de lengte. Schep wat boter in elke aardappel en laat een paar minuten staan zodat de boter wat kan smelten.

#5175Inge

Auteur: Inge
Redactie Tuinadvies

Terug naar boven icoon