Tuinadvies
Webwinkel Digituin Tuinproblemen Tuinforum Plantengids Groenagenda Handelsgids Fotoalbum Video's
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische_planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin_Allerlei
Vaste_planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

Nieuwste Producten

Muurdeco wilde eend
Slapende hond
Houten tuinberging
Klimmende poes
Houten bloementrap

Tuinadvies services

Webwinkel
Digituin
Tuinproblemen
Tuinforum
Plantengids
Groene uitstapjes
Handelsgids
Fotoalbums
Video's
Visitekaartjes
E-cards
Google+

Nieuwste planten

Chrysanthemum maximum nanum
Rhododendron 'Caroline Allbrook'
Choisya × dewitteana 'Aztec Gold'
Berberis amurensis
Solanum sisymbriifolium
 
Tuinadvies - Recepten - Bereidingen met tomaten
Volg ons op: Volg Tuinadvies op Facebook Volg Tuinadvies op Twitter

Warm en koud gerecht met tomaten

Bereidingen met tomaten:

Warm gerecht: Pruimtomaatjes met heel veel knoflook

Dit zijn de hoofdingrediėnten:

  • pruimtomaten
  • knoflook
  • olijfolie
  • basilicum
  • oregano
  • peper en zout

Pruimtomaten: worden in tros, maar ook los aangeboden. Je kunt ze herkennen aan hun ovale vorm. Ze hebben een stevige structuur en zijn uitermate geschikt voor verwerking tot sauzen en soepen. Daarnaast kun je ze ook gebruiken in gemengde salades.

De pruimtomaatjes gewoon middendoor snijden over hun volle lengte.
Overgieten met olijfolie.
Goed kruiden met vers gemalen peper en wat zout. Nu alles schikken in een ingeboterde schotel, maar op zulke wijze dat er tussen iedere tomatenhelft een knoflookteentje zit.
De knoflookteen blijft op zijn geheel, dus niet geplet.
Goed overgieten met de zachte olijfolie.
Alles gaat nu in een warme oven gedurende zeker 45 minuten.
De schotel uit de oven nemen en bij het opdienen op ieder bord een paar blaadjes basilicum en ook een beetje oregano leggen.
Gewoon met stokbrood en gandaham opdienen.

Koud gerecht: Tomaten-kaassalade

  • 4 middelgrote tomaten (Orange Queen leent zich goed voor dit gerecht)
  • ± 100 gr oude Brugse kaas
  • 1 augurk (niet al te zuur)
  • 1 appel
  • ± 50 gram goed gekruide salami
  • 2 eetlepels zachte mayonaise

De kaas, salami, appel en augurk in kleine stukjes snijden.
Dit alles mengen met de mayonaise.
Plaats dit in de koelkast gedurende een 2 tal uurtjes.
De tomaten niet volledig doorsnijden, ze moeten mooi kunnen openvallen
De zaadjes wegnemen.
Goed kruiden met peper en zout
Daarna de tomaten vullen met het mengsel.

Auteur Angelo

Print dit artikel     Stuur dit artikel door

Meer tuintips en teksten:

Gerechten voor soepen, zelfgemaakte soep, Champignonroomsoep, Tomatenappelsoep met kaas-eimengeling, Broccoliroomsoep met pancetta
3 soorten soepen
wok, recept, recepten, bakken, groenten, groente, wortelen, zoet, pittig, wokrecept
recept: wokgroenten
Knolvenkel, recepten, knolvenkel, soep, zalm venkel oven, geroosterde filets, kip
Knolvenkel recepten
recepten met paprika, gerechten met paprika, paprika klaarmaken, paparikarecept, gevulde paprika, farfalle maken
recepten met paprika
Gratis nieuwsbrief:
E-mailadres:



In de kijker:
Hark, schop, zeef en riek in 1 + gratis rol 8 tuinafvalzakken 75 L
ACTIE Multihark
+ gratis 8
tuinzakken 75L

€ 29,95

Nieuwste teksten

Bladcompost maken
Tafeldecoratie met herfstbl...
Mango: lekker zoet en sappi
Foto's van week 43
Nu het najaarsonderhoud

Eveneens interessant:

100 trossteunen
Rode tomatenspiralen
Foliekas voor tomaten
Tomatenvlies
Tomaat kleurenmix

Laatste forumtopics

ravage
agapanthus zaaien
Planten gratis te verk...
Iemand accessoires voo...
Onkruiddoek of landbou...

Partners






© www.tuinadvies.be Over ons Adverteren Redactie Links Partners Disclaimer Sitemap Briketten kopen Bushnell trail cam