Tuinadvies
Webwinkel Digituin Tuinproblemen Tuinforum Plantengids Groenagenda Handelsgids Fotoalbum Video's
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische_planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin_Allerlei
Vaste_planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

Nieuwste Producten

Haardblokkentas
Tuinwoeler
Deurmat kokos
Potten 10 liter
Terraskachel

Tuinadvies services

Webwinkel
Digituin
Tuinproblemen
Tuinforum
Plantengids
Groene uitstapjes
Handelsgids
Fotoalbums
Video's
Visitekaartjes
E-cards
Google+

Nieuwste planten

Gaultheria procumbens 'Compactum'
Asplenium scolopendrium 'Fissile-monkmannii'
Dahlia 'Maxime'
Calluna vulgaris 'Renate'
Sorbus poteriifolia (S.pygmaea)
 
Tuinadvies - Recepten - Bereidingen met tomaten
Volg ons op: Volg Tuinadvies op Facebook Volg Tuinadvies op Twitter

Warm en koud gerecht met tomaten

Bereidingen met tomaten:

Warm gerecht: Pruimtomaatjes met heel veel knoflook

Dit zijn de hoofdingrediėnten:

  • pruimtomaten
  • knoflook
  • olijfolie
  • basilicum
  • oregano
  • peper en zout

Pruimtomaten: worden in tros, maar ook los aangeboden. Je kunt ze herkennen aan hun ovale vorm. Ze hebben een stevige structuur en zijn uitermate geschikt voor verwerking tot sauzen en soepen. Daarnaast kun je ze ook gebruiken in gemengde salades.

De pruimtomaatjes gewoon middendoor snijden over hun volle lengte.
Overgieten met olijfolie.
Goed kruiden met vers gemalen peper en wat zout. Nu alles schikken in een ingeboterde schotel, maar op zulke wijze dat er tussen iedere tomatenhelft een knoflookteentje zit.
De knoflookteen blijft op zijn geheel, dus niet geplet.
Goed overgieten met de zachte olijfolie.
Alles gaat nu in een warme oven gedurende zeker 45 minuten.
De schotel uit de oven nemen en bij het opdienen op ieder bord een paar blaadjes basilicum en ook een beetje oregano leggen.
Gewoon met stokbrood en gandaham opdienen.

Koud gerecht: Tomaten-kaassalade

  • 4 middelgrote tomaten (Orange Queen leent zich goed voor dit gerecht)
  • ± 100 gr oude Brugse kaas
  • 1 augurk (niet al te zuur)
  • 1 appel
  • ± 50 gram goed gekruide salami
  • 2 eetlepels zachte mayonaise

De kaas, salami, appel en augurk in kleine stukjes snijden.
Dit alles mengen met de mayonaise.
Plaats dit in de koelkast gedurende een 2 tal uurtjes.
De tomaten niet volledig doorsnijden, ze moeten mooi kunnen openvallen
De zaadjes wegnemen.
Goed kruiden met peper en zout
Daarna de tomaten vullen met het mengsel.

Auteur Angelo

Print dit artikel     Stuur dit artikel door

Meer tuintips en teksten:

Knolvenkel, recepten, knolvenkel, soep, zalm venkel oven, geroosterde filets, kip
Knolvenkel recepten
Recepten met witloof
Recepten met witloof
recepten van groenten, groenten klaarmaken, bereiding maken met eigen groenten, groentenbrood maken, open broodje met filet d'anvers
Recepten van de week
vegetarische lasagne, vegetarische recepten, recepten zoeken voor vegetariėrs, groentenlasagne, lasagne maken
Vegetarische lasagne's
Gratis nieuwsbrief:
E-mailadres:



In de kijker:
ACTIE Mosbestrijding 150m² ~ 1+1GRATIS
Actie 1+1 gratis
Mosbestrijder 150m²

€ 13,25

Nieuwste teksten

Tuinklussen in uw tuin
Zelf kippen kweken
Ambrosia hooikoortsplant
Eetbare veredelde distel
Mascarpone met passievrucht

Eveneens interessant:

100 trossteunen
Rode tomatenspiralen
Foliekas voor tomaten
Tomatenvlies
Tomaat kleurenmix

Laatste forumtopics

conifeer thuja smarag
gescheurde boom
Bougainvillea algemeen...
Pompoenenschaal.
oerwoud van een tuin

Partners






© www.tuinadvies.be Over ons Adverteren Redactie Links Partners Disclaimer Sitemap Briketten kopen Bushnell trail cam