Tuinadvies
Webwinkel Digituin Tuinproblemen Tuinforum Plantengids Groenagenda Handelsgids Fotoalbum Video's
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische_planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin_Allerlei
Vaste_planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

Topproducten

Multihark
Rozenboog massief
Buxusschimmel bestrijden
Engerlingen bestrijden
Beschermhoes 240x200cm

Tuinadvies services

Webwinkel
Digituin
Tuinproblemen
Tuinforum
Plantengids
Groene uitstapjes
Handelsgids
Fotoalbums
Video's
Visitekaartjes
E-cards
Google+

Nieuwste planten

Festuca glauca 'Compact Blue'
Gentiana scabra ‘Zuki-rindo’
Saxifraga cortusifolia 'Rokujo'
Sedum farinosum
Hamamelis x intermedia 'Feuerzauber'
 
Tuinadvies - Recepten - Bereidingen met tomaten
Volg ons op: Volg Tuinadvies op Facebook Volg Tuinadvies op Twitter

Warm en koud gerecht met tomaten

Bereidingen met tomaten:

Warm gerecht: Pruimtomaatjes met heel veel knoflook

Dit zijn de hoofdingrediënten:

  • pruimtomaten
  • knoflook
  • olijfolie
  • basilicum
  • oregano
  • peper en zout

Pruimtomaten: worden in tros, maar ook los aangeboden. Je kunt ze herkennen aan hun ovale vorm. Ze hebben een stevige structuur en zijn uitermate geschikt voor verwerking tot sauzen en soepen. Daarnaast kun je ze ook gebruiken in gemengde salades.

De pruimtomaatjes gewoon middendoor snijden over hun volle lengte.
Overgieten met olijfolie.
Goed kruiden met vers gemalen peper en wat zout. Nu alles schikken in een ingeboterde schotel, maar op zulke wijze dat er tussen iedere tomatenhelft een knoflookteentje zit.
De knoflookteen blijft op zijn geheel, dus niet geplet.
Goed overgieten met de zachte olijfolie.
Alles gaat nu in een warme oven gedurende zeker 45 minuten.
De schotel uit de oven nemen en bij het opdienen op ieder bord een paar blaadjes basilicum en ook een beetje oregano leggen.
Gewoon met stokbrood en gandaham opdienen.

Koud gerecht: Tomaten-kaassalade

  • 4 middelgrote tomaten (Orange Queen leent zich goed voor dit gerecht)
  • ± 100 gr oude Brugse kaas
  • 1 augurk (niet al te zuur)
  • 1 appel
  • ± 50 gram goed gekruide salami
  • 2 eetlepels zachte mayonaise

De kaas, salami, appel en augurk in kleine stukjes snijden.
Dit alles mengen met de mayonaise.
Plaats dit in de koelkast gedurende een 2 tal uurtjes.
De tomaten niet volledig doorsnijden, ze moeten mooi kunnen openvallen
De zaadjes wegnemen.
Goed kruiden met peper en zout
Daarna de tomaten vullen met het mengsel.

Auteur Angelo

Print dit artikel     Stuur dit artikel door

Meer tuintips en teksten:

Rosbief met rodekoolpuree, rode kool recept, rosbiefrecepten, kookcursus, online koken, rosbief klaarmaken, rode kool klaarmaken, rodekoolrecept
Rosbief met rodekoolpuree
bloemkool klaar maken, overschotel, koken, gerechten, recept, soorten, keuken, groene bloemkool
Bloemkool gerechten
spinazie, gerecht, recept, koken, oogsten, telen, kweken, bereiding, keuken, moestuin
Spinazierolletjes met kalfsvlees en aardappelen
Recepten met chinese kool of Brassica pekinesis
Recepten met chinese kool
Gratis nieuwsbrief:
E-mailadres:



In de kijker:
ACTIE Voederschuur en vogellokker + gratis voeder
Vogellokker

€ 62,95

Nieuwste teksten

Tuin nu winterklaar maken
Klimop Hedera helix
Groene aanslag verwijderen
Gevulde pompoen
Aanplanten in het najaar

Eveneens interessant:

100 trossteunen
Rode tomatenspiralen
Foliekas voor tomaten
Tomatenvlies
Tomaat kleurenmix

Laatste forumtopics

Grafstuk met klimop
Krans in wit en groen
grafstukje op een scha...
bladeren van savooikoo...
Frambraam

Partners






© www.tuinadvies.be Over ons Adverteren Redactie Links Partners Disclaimer Sitemap Briketten kopen Bushnell trail cam