Tuinadvies
Webwinkel Digituin Tuinproblemen Tuinforum Plantengids Groenagenda Handelsgids Fotoalbum Video's
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische_planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin_Allerlei
Vaste_planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

Onze webwinkel

 

Kniebank
Kniebank
Prikroller voor gazon
Prikroller
Slakkenval
Slakkenval
Rozenboog
Rozenboog

Tuinadvies services

Webwinkel
Digituin
Tuinproblemen
Tuinforum
Plantengids
Groene uitstapjes
Handelsgids
Fotoalbums
Video's
Visitekaartjes
E-cards
Google+

Nieuwste planten

Rumex patientia
Millettia reticulata (Callerya reticulata)
Rosa 'Cinderella' ('Cinderella Fairy Tale', 'La Giralda')
Rosa 'Charmant'
Rosa 'Bad Birnbach' ('Bonapart', 'Electric Balconia')
 
Tuinadvies - Recepten - Bereidingen met tomaten
Volg ons op: Volg Tuinadvies op Facebook Volg Tuinadvies op Twitter

Warm en koud gerecht met tomaten


Bereidingen met tomaten:

Warm gerecht: Pruimtomaatjes met heel veel knoflook

Dit zijn de hoofdingrediėnten:

  • pruimtomaten
  • knoflook
  • olijfolie
  • basilicum
  • oregano
  • peper en zout

Pruimtomaten: worden in tros, maar ook los aangeboden. Je kunt ze herkennen aan hun ovale vorm. Ze hebben een stevige structuur en zijn uitermate geschikt voor verwerking tot sauzen en soepen. Daarnaast kun je ze ook gebruiken in gemengde salades.

De pruimtomaatjes gewoon middendoor snijden over hun volle lengte.
Overgieten met olijfolie.
Goed kruiden met vers gemalen peper en wat zout. Nu alles schikken in een ingeboterde schotel, maar op zulke wijze dat er tussen iedere tomatenhelft een knoflookteentje zit.
De knoflookteen blijft op zijn geheel, dus niet geplet.
Goed overgieten met de zachte olijfolie.
Alles gaat nu in een warme oven gedurende zeker 45 minuten.
De schotel uit de oven nemen en bij het opdienen op ieder bord een paar blaadjes basilicum en ook een beetje oregano leggen.
Gewoon met stokbrood en gandaham opdienen.

Koud gerecht: Tomaten-kaassalade

  • 4 middelgrote tomaten (Orange Queen leent zich goed voor dit gerecht)
  • ± 100 gr oude Brugse kaas
  • 1 augurk (niet al te zuur)
  • 1 appel
  • ± 50 gram goed gekruide salami
  • 2 eetlepels zachte mayonaise

De kaas, salami, appel en augurk in kleine stukjes snijden.
Dit alles mengen met de mayonaise.
Plaats dit in de koelkast gedurende een 2 tal uurtjes.
De tomaten niet volledig doorsnijden, ze moeten mooi kunnen openvallen
De zaadjes wegnemen.
Goed kruiden met peper en zout
Daarna de tomaten vullen met het mengsel.

Auteur Angelo


Print dit artikel     Stuur dit artikel door

Meer tuintips en teksten:

Snelle recepten met brood, boterham beleggen, recepten met boterham, broodjesrecepten
Snelle recepten met brood
recepten met paprika, gerechten met paprika, paprika klaarmaken, paparikarecept, gevulde paprika, farfalle maken
recepten met paprika
terrine, maken, recept, groenten, groenteterrine, schotel, ovenschotel, groente, soorten, winter
Groenteterrine
honing en kaneel, honing tegen ziekten, genezende werking van honing, kaneel met honing, pasta van honing, verkoudheden en honing
Honing en kaneel: een toverdrank?
Gratis nieuwsbrief:
E-mailadres:



In de kijker:
STUNTPRIJS - 6 meter verwarmingsdraad
stuntprijs
Verwarmingskabel 6 m

€ 14,95

Nieuwste teksten

Week 06 - februari: Sprokke...
Oplossing voor waterschaars
Dierensporen herkennen
vorm van groenten en fruit
Watermannentuin

Eveneens interessant:

Tomatentrossteunen - 10 stuks
Tomatenspiralen grijsgroen - set 10 st
Tomatenspiralen zwart - set 10 stuks
Tomatenspiralen rood - set 10 stuks
Foliekas 60 x 60 x 70 cm

Laatste forumtopics

cactussen
Sneeuw
wat bodembedekker vrag
Hibiscusboom verplaats
pop up serre

Partners






© www.tuinadvies.be Over ons Adverteren Redactie Links Partners Disclaimer Sitemap Briketten kopen Bushnell trail cam
 
Pagina afgedrukt van http://www.tuinadvies.be/bereidingen_met_tomaten.htm.

Warm en koud gerecht met tomaten

Bereidingen met tomaten:

Warm gerecht: Pruimtomaatjes met heel veel knoflook

Dit zijn de hoofdingrediėnten:

  • pruimtomaten
  • knoflook
  • olijfolie
  • basilicum
  • oregano
  • peper en zout

Pruimtomaten: worden in tros, maar ook los aangeboden. Je kunt ze herkennen aan hun ovale vorm. Ze hebben een stevige structuur en zijn uitermate geschikt voor verwerking tot sauzen en soepen. Daarnaast kun je ze ook gebruiken in gemengde salades.

De pruimtomaatjes gewoon middendoor snijden over hun volle lengte.
Overgieten met olijfolie.
Goed kruiden met vers gemalen peper en wat zout. Nu alles schikken in een ingeboterde schotel, maar op zulke wijze dat er tussen iedere tomatenhelft een knoflookteentje zit.
De knoflookteen blijft op zijn geheel, dus niet geplet.
Goed overgieten met de zachte olijfolie.
Alles gaat nu in een warme oven gedurende zeker 45 minuten.
De schotel uit de oven nemen en bij het opdienen op ieder bord een paar blaadjes basilicum en ook een beetje oregano leggen.
Gewoon met stokbrood en gandaham opdienen.

Koud gerecht: Tomaten-kaassalade

  • 4 middelgrote tomaten (Orange Queen leent zich goed voor dit gerecht)
  • ± 100 gr oude Brugse kaas
  • 1 augurk (niet al te zuur)
  • 1 appel
  • ± 50 gram goed gekruide salami
  • 2 eetlepels zachte mayonaise

De kaas, salami, appel en augurk in kleine stukjes snijden.
Dit alles mengen met de mayonaise.
Plaats dit in de koelkast gedurende een 2 tal uurtjes.
De tomaten niet volledig doorsnijden, ze moeten mooi kunnen openvallen
De zaadjes wegnemen.
Goed kruiden met peper en zout
Daarna de tomaten vullen met het mengsel.

Auteur Angelo