Tuinadvies
Webwinkel Digituin Tuinproblemen Tuinforum Plantengids Groenagenda Handelsgids Fotoalbum Video's
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische_planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin_Allerlei
Vaste_planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

Onze webwinkel

 

Kniebank
Kniebank
Prikroller voor gazon
Prikroller
Slakkenval
Slakkenval
Rozenboog
Rozenboog

Tuinadvies services

Webwinkel
Digituin
Tuinproblemen
Tuinforum
Plantengids
Groene uitstapjes
Handelsgids
Fotoalbums
Video's
Visitekaartjes
E-cards
Google+

Nieuwste planten

Prunus cerasus 'Griotte Du Nord'
Marsilea quadrifolia
Malus domestica 'Schone Van Boskoop' ('Goudrenette', 'Belle de Boskoop')
Malus domestica 'Reinette Du Canada'
Malus domestica 'Reinette De France'
 
Tuinadvies - Recepten - Bereidingen met tomaten
Volg ons op: Volg Tuinadvies op Facebook Volg Tuinadvies op Twitter

Warm en koud gerecht met tomaten


Bereidingen met tomaten:

Warm gerecht: Pruimtomaatjes met heel veel knoflook

Dit zijn de hoofdingrediėnten:

  • pruimtomaten
  • knoflook
  • olijfolie
  • basilicum
  • oregano
  • peper en zout

Pruimtomaten: worden in tros, maar ook los aangeboden. Je kunt ze herkennen aan hun ovale vorm. Ze hebben een stevige structuur en zijn uitermate geschikt voor verwerking tot sauzen en soepen. Daarnaast kun je ze ook gebruiken in gemengde salades.

De pruimtomaatjes gewoon middendoor snijden over hun volle lengte.
Overgieten met olijfolie.
Goed kruiden met vers gemalen peper en wat zout. Nu alles schikken in een ingeboterde schotel, maar op zulke wijze dat er tussen iedere tomatenhelft een knoflookteentje zit.
De knoflookteen blijft op zijn geheel, dus niet geplet.
Goed overgieten met de zachte olijfolie.
Alles gaat nu in een warme oven gedurende zeker 45 minuten.
De schotel uit de oven nemen en bij het opdienen op ieder bord een paar blaadjes basilicum en ook een beetje oregano leggen.
Gewoon met stokbrood en gandaham opdienen.

Koud gerecht: Tomaten-kaassalade

  • 4 middelgrote tomaten (Orange Queen leent zich goed voor dit gerecht)
  • ± 100 gr oude Brugse kaas
  • 1 augurk (niet al te zuur)
  • 1 appel
  • ± 50 gram goed gekruide salami
  • 2 eetlepels zachte mayonaise

De kaas, salami, appel en augurk in kleine stukjes snijden.
Dit alles mengen met de mayonaise.
Plaats dit in de koelkast gedurende een 2 tal uurtjes.
De tomaten niet volledig doorsnijden, ze moeten mooi kunnen openvallen
De zaadjes wegnemen.
Goed kruiden met peper en zout
Daarna de tomaten vullen met het mengsel.

Auteur Angelo


Print dit artikel     Stuur dit artikel door

Meer tuintips en teksten:

Frittata van aardappelen en groene kool, online recepten, kookboel, recepten met groene kool, recepten met savooikool, koolrecepten, frittata recpeten
Frittata
Ragout, rode bieten, maken, stap, voor, recept, foto's, uitleg
Ragout van rode bieten
Selderrecepten, bereidingen met selderij, verschillende recepten, recepten met selderij, selder klaarmaken, gerechtjes met selderij
Selderrecepten
pompoensoep maken pompoenen soep recept bereiden pompoen soorten soepen eenvoudig uitleg
Pompoensoep maken
Gratis nieuwsbrief:
E-mailadres:



In de kijker:
STERKE PRIJSVERLAGING - Grote tuinafvalzak - 260L
Tuinafvalzak 260 l

€ 11,65

Nieuwste teksten

Week 52 - december: Op naar...
Kerststukjes van lezers
Natuurfotografie in de acht...
Kerstboom overhouden
kerst creatief

Eveneens interessant:

Tomatentrossteunen - 10 stuks
Tomatenspiralen rood - set 10 stuks
Foliekas 60 x 60 x 70 cm
Tomatenvlies 0,8 x 5 m
Tomaat kleurenmix

Laatste forumtopics

Nog een stukje voor ke...
zo maar
zaden abies nordmannia...
kerst bij foto
Crassula lactea

Partners






© www.tuinadvies.be Over ons Adverteren Redactie Links Partners Disclaimer Sitemap Briketten kopen Bushnell trail cam