Tuinadvies
Webwinkel Digituin Tuinproblemen Tuinforum Plantengids Groenagenda Handelsgids Fotoalbum Video's
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische_planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin_Allerlei
Vaste_planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

Topproducten

Bestrijden heermoes
Kniebank
ACTIE superslakkenval
Engerlingen bestrijden
Prikroller gazon

Tuinadvies services

Webwinkel
Digituin
Tuinproblemen
Tuinforum
Plantengids
Groene uitstapjes
Handelsgids
Fotoalbums
Video's
Visitekaartjes
E-cards
Google+

Nieuwste planten

Viscum album
Lonicera japonica 'Aureoreticulata'
Rosa 'Goldener Olymp' ('Gold Olymp')
Pinus mugo 'Humpy'
Pinus parviflora 'Tani-mano-uki' ('Tanima no yuki')
 
Tuinadvies - Recepten - Aspergerecepten
Volg ons op: Volg Tuinadvies op Facebook Volg Tuinadvies op Twitter

Asperges: info en enkele lekkere recepten

Bij het horen van de naam “Belgische asperges” beginnen de ogen van vele fijnproevers steevast te glanzen.

• Het aspergeseizoen begint in maart. Vanaf half april begint het seizoen van de vollegrondasperges en duurt tot 24juni, het feest van Sint-Jan. Door het invoeren van nieuwe teelttechnieken zijn er opnieuw asperges verkrijgbaar voor de feestdagen.

• FLANDRIA- asperges hebben gave stengels en goed gesloten koppen. Ze dienen zo snel mogelijk na aankoop verbruikt te worden. Wil je ze toch een dag of twee bewaren, wikkel ze dan in een vochtige doek en leg ze in het groentevak van de koelkast.

• Asperges schillen met een dunschiller, waarbij je dun begint aan de kop en naar beneden toe dikker schilt. Breek het harde uiteinde eraf en leg de asperges onmiddellijk in koud water. Voor het koken is het makkelijker de asperges in een bundel volgens dikte samengebonden te laten, of een speciale aspergekookpan te gebruiken. De  kooktijd is immers afhankelijk van de dikte en de kwaliteit. Als de onderkant zacht is zijn de asperges gaar. Neem ze dan met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken in een vergiet.

• Asperges zijn rijk aan vitamine C, fosfor en ijzer.

Asperges met visbeignets VOOR VIER PERSONEN - BEREIDINGSDUUR: 45 MIN.

INGREDIËNTEN

1 bussel witte asperges, vers gemalen peper, zout, 500 g visfilets, 2 eierdooiers, 8 cl pils of witbier, 80 g bloem, kervelpluksels

BEREIDINGSWIJZE

Kook de geschilde en schoongemaakte asperges beetgaar in kokend gezouten water. Klop de eierdooiers los met bier, peper en zout en roer met de gezeefde bloem tot een glad beignetbeslag.

Snijd de visfilets in reepjes, wentel ze door het beslag en bak ze goudbruin in hete frituurolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Klop voor de saus de eierdooier los in de hete room en roer er de kappertjes met het vocht door. Schik de asperges en de visbeignets op warme borden en overgiet met de saus.

Garneer met kervelpluksels.

LEKKERE WEETJES

• Als je niet over een speciale kookpan voor asperges beschikt, schik je ze mooi naast elkaar in een grote pan met kokend gezouten water. Kook 15 minuten, afhankelijk van de dikte (10 minuten voor groene asperges). Laat eventueel nog een tijdje nagaren in het kooknat.

• Als je wilt dat de punten van asperges stevig blijven tijdens het koken, bind je ze met keukengaren tot busseltjes die je vastmaakt aan het oor van de kookpan.

• Voor het koken in de microgolfoven leg je asperges met de punten in dezelfde richting in een schaal met deksel. Overgiet met een paar eetlepels water en gaar op maximale sterkte tussen 6 ŕ 8 minuten, afhankelijk van hun dikte.

Asperges met aardbeien VOOR VIER PERSONEN - BEREIDINGSDUUR: 30 MIN.

INGREDIËNTEN

500 g witte asperges, 500 g aardbeien, handje verse kervel

voor de vinaigrette

6 eetlepels druivenpitolie, 3 eetlepels sherryazijn, 1 eetlepel vloeibare acaciahoning, zout, vers gemalen zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE

Pocheer de geschilde en kleingesneden asperges 5 minuten in kokend water en zorg dat ze beetgaar blijven. Giet af, laat uitlekken en afkoelen. Verdeel met de schoongemaakte en gewassen aardbeien over schaaltjes of dessertborden.

Bereid een vinaigrette met de opgegeven ingrediënten en bedruip daarmee de bereiding. Garneer met plukjes verse kervel en serveer als voorgerecht.

LEKKERE WEETJES

• Serveer het aspergeslaatje met aardbeien eventueel op een bedje van eikenblad- of andere sla.

• Voeg aardbeien of ander zacht rood fruit net voor het serveren toe aan een slaatje.

• Gebruik aspergeschillen in een bouillon voor de soep.

 
Print dit artikel     Stuur dit artikel door

Meer tuintips en teksten:

groenten -barbecue -stronkjes -smaak -fijngehakte -gepelde -tomaten -aluminiumbakje -peper -visfilet -tomaatjes -witloof -extra -barbecueingredinten -kruidenbereidingswijzebarbecuesaus -
Groenten op BBQ
Tagliata met groentjes, recepten met groenten, zelfgemaakte recepten, groentengerechten klaarmaken
Tagliata met groentjes
ovenschotel, groenten, gerechten, groentes, bereiden, oven, koken, bakken
Ovenschotels met groenten
geplette aardappel, gepaneerde aardappelen, aardappelblini recepten
geplette aardappel en aardappelblini
Gratis nieuwsbrief:
E-mailadres:



In de kijker:
Stuntprijs: Automatische raamopener jempvent
STUNTPRIJS
Raamopener

€ 19,95

Nieuwste teksten

Tuinonderhoud komende week
Fruit plukken en bewaren
Nieuwste tuintips van lezer
Kleine waterpartij
Skimmia boeit elk seizoen

Eveneens interessant:

Aspergezaad
Aardbeien meststof
Vruchtensteun aardbeien
Aardbeienrekjes
Vloeidarm rol 250 meter

Laatste forumtopics

Verplanten
Vuilboom of sporkehout
is dit kleine veldkers
preiroest biologisch b...
hosta Grand Marquee

Partners






© www.tuinadvies.be Over ons Adverteren Redactie Links Partners Disclaimer Sitemap Briketten kopen Bushnell trail cam