Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/bloembollen_planten_zomer

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    woensdag 28 juli 2021

Zomerse bloembollen en knollen kunnen nu de grond in.

Zinderende zomerbollen nu planten

April en mei is de planttijd voor de zomerbloeiende bloembollen. Bij bloembollen denken we meestal meteen aan tulpen, hyacinten of narcissen die van de kale wintertuin in één klap een lentetuin maken. Maar er is meer. Naast deze vrolijke voorjaarsbloeiers zijn er ook bloembollen en -knollen die je in het voorjaar plant en die in de zomer bloeien. Deze 'zomerbollen' komen oorspronkelijk uit tropische landen en geven een kleurige en exotische tint aan de Hollandse en Vlaamse zomertuin.

Denk aan de prachtige bloemen van Dahlia's, begonia’s, aronskelken, lelies … Deze zomerbollen plant je in april en mei....en een zinderende zomer ligt in het verschiet!

Zomerbol van het Jaar 2007: Dahlia ‘Ellen Houston’

Dahlia 'Ellen Houston' is uitgeroepen tot Zomerbol van het Jaar 2007.
Het is een indrukwekkende dahlia met opvallend donker blad en mooie, rode bloemen die tot ver in oktober bloeien. Dahlia 'Ellen Houston' is een beauty voor de border en een aanrader voor terras en balkon. Ook leent deze Dahlia zich uitstekend om te ‘plukken’ voor boeketten uit eigen tuin. Dahliaknollen dienen eind april/begin mei op een zonnige plaats geplant te worden.

#999