menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 18 april 2024

Wek je gazon uit zijn winterslaap!

Wie een gazon heeft kent het probleem: na de winter ziet je grasmat er vaak flets en levensloos uit. Een steek door het hart van de verstokte tuinier… Vooral vorst en winterse neerslag zijn de grote boosdoeners. Maar laat je niet van de wijs brengen: met enkele rake ingrepen wek je de trots van je tuin zo weer tot leven!

Het is een bekend fenomeen: de meeste gazons liggen er na hun winterslaap troosteloos bij. Ook het verticuteren in het voorjaar kan het gras beschadigen. Veel liefde … en DCM Gazonstart kunnen in dat geval voor een snel herstel zorgen. Met zijn dubbele werking is dit product ideaal om je gazon opnieuw groen te kleuren. Dankzij een perfect evenwicht tussen stikstof met snelle en lange werking krijgt je gras onmiddellijk de nodige voeding voor een snelle groei. De organisch gebonden stikstof met lange nawerking bevordert dan weer de groei op langere termijn.

DCM GazonstartDCM Gazonstart

Na een lange winter komen de meeste gazons verbleekt en schraal uit de winter. Ook na het verticuteren in het voorjaar kan de gazon er beschadigd en troosteloos bijliggen. DCM Gazonstart zorgt voor een snel herstel van gazons na de winter en na het verticuteren. Dankzij de MINIGRAN® TECHNOLOGY is DCM Meststof Gazonstart uiterst gebruiksvriendelijk:

100 % stofvrij = volkomen geurloos en proper
wordt niet opgeraapt bij het maaien
gelijkmatige verdeling = homogene groei
direct resultaat + lange nawerking

Herstelt snel een beschadigd gazon na de winter of na het verticuteren en zorgt voor een snelle groenkleuring. Geeft direct resultaat en heeft een lange nawerking.


Tip
Voor een vlotte hergroei van je gazon in het voorjaar is de juiste bodemzuurtegraad (pH) essentieel. Bekalk daarom je gazon in het vroege voorjaar met DCM Groen-Kalk®. Deze zachtwerkende kalk voor gazons bevat extra veel magnesium voor een frisgroene graskleur en houdt de verzuring van de bodem binnen de perken.

 

Terug naar boven icoon