Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/afslanken_met_schorseneren

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 11 mei 2021

Afslanken met schorseneren: een bron van prebiotica

Laten we beginnen bij het einde. 
Ons darmstelsel is uitermate belangrijk voor onze gezondheid en is veel meer dan een 'afscheidingskanaal'. 
Darmen worden bevolkt door darmflora die bestaat uit meer dan duizend organismen zoals bacteriën, gisten... en die darmflora zorgt voor een evenwichtige voedingstoevoer en afvoer. 
De darmflora houdt de darmwand intact en gezond, en speelt een rol in de opname of de productie van vitamines, essentiële voedingsbestanddelen...  en houdt onze weerstand in stand.

Want een evenwichtige darmflora werkt als een barrière voor het binnendringen van ziekteverwekkende bacteriën.
Het komt er dus op aan om onze darmflora te koesteren. Zowel voor weerstand tegen ziektes, als middel tot opname van belangrijke voedingsbestanddelen maar ook als strijd tegen obesitas
Want in steeds meer studies komt in het kader van stoornissen betreffende obesitas het belang van een gezonde darmflora naar voor. Hierbij zou de intactheid van de darmbarrière en de permeabiliteit een grote rol spelen.

De darmcellen worden om de 24 à 36 uur vernieuwd wat alleen maar toont hoe dynamische en essentieel dit enorme spijsverteringsmechanisme is voor onze gezondheid, voor onze weerstand en het zich goed voelen.
Probiotica zijn levende micro-organismen die deel uitmaken van onze darmflora. Zij houden als het ware het ecologisch evenwicht in onze darmen in stand.
Maar probiotica alleen volstaan niet voor een duurzame gezondheid. Want al die levende, nuttige organismen hebben ook voeding nodig.

En dan hebben we het over prebiotica. Prebiotica zijn oplosbare, niet-verteerbare vezels.

Inuline is hiervan een van de meest courante. Prebiotica verhogen de vitamineproductie in de darm, verlagen het risico op colonkanker,verhogen de opname van mineralen zoals calcium en magnesium en verbeteren de botmineralisatie. 
Om een lang verhaal kort te maken: schorseneren zijn rijk aan inuline.
Inuline is een prebiotica en dus gezonde voeding voor onze darmflora. schorseneren zijn dus lekker en op en top gezond.

#3323

Bron: Flandria