Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/zomerse_slaatjes_maken

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    woensdag 5 augustus 2020

2 Overheerlijke zomerse slaatjes

Slaatjes zijn heerlijke en frisse zomerse gerechtjes. Slaatjes zijn bijzonder populair omdat ze in relatief korte tijd kunnen klaargemaakt worden, er een grote diversiteit aan ingrediënten kan in gebruikt worden en omdat ze zo heerlijk lekker smaken.
Om de zomer er nog iets in te houden, geven we hieronder twee recepten om zelf een slaatje te maken: een bonenslaatje en een gegrild slaatje.

Bonenslaatje met amandelen, kip in sesamkors

Ingrediënten voor het slaatje

  • 500 g prinsessenbonen
  • 1 bos platte peterselie (grof gehakt)
  • 1 el muntblaadjes (grof gehakt)
  • 5 lente-uitjes (fijngesneden)
  • 4 el amandelschilfers (geroosterd

Ingrediënten voor de kKip

  • 2 kipfilets
  • 1 eiwit (losgeklopt)
  • 3 el sesamzaadjes (geroosterd)

Ingrediënten voor de vinaigrette

  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap + rasp
  • peper en zout

Bereidingswijze

Stoom de bonen 10 minuten. Laat ze direct afkoelen onder koud water.
Halveer ze over de lengte.
Meng alle ingrediënten voor het slaatje in een slakom.
Maak de vinaigrette en giet over het slaatje. Houd koel.
Snijd de kipfilet in reepjes. Haal door het eiwit en vervolgens door de sesamzaadjes.
Bak in een pan goudbruin.


Gegrilde sla met feta

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 kroppen radicchio, in partjes
  • 4 gems (klein kropje Romeinse sla), gehalveerd
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 4 el platte peterselie, grof gehakt
  • 1 rode ui, in ringen
  • 200 g feta, verkruimeld
  • 3 el balsamicoazijn

Bereidingswijze

Bestrijk de radicchiopartjes en gemhelften met olijfolie. Kruid met peper en zout.
Gril de radicchio op een rooster of grillpan, 5 à 10 minuten (afhankelijk van de grootte) aan elke kant, tot de buitenste bladeren gekleurd zijn en de binnenkant zacht is.
Gril de gemsla 2 à 3 minuten aan elke kant. Leg op een serveerschaal.
Strooi de platte peterselie, de rode ui en verkruimelde feta erover.
Besprenkel met balsamicoazijn en serveer.

#3604

Bron: Flandria