
Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/zomerse_slaatjes_maken
Slaatjes zijn heerlijke en frisse zomerse gerechtjes. Slaatjes zijn bijzonder populair omdat ze in relatief korte tijd kunnen klaargemaakt worden, er een grote diversiteit aan ingrediënten kan in gebruikt worden en omdat ze zo heerlijk lekker smaken.
Om de zomer er nog iets in te houden, geven we hieronder twee recepten om zelf een slaatje te maken: een bonenslaatje en een gegrild slaatje.
Ingrediënten voor het slaatje
Ingrediënten voor de kKip
Ingrediënten voor de vinaigrette
Stoom de bonen 10 minuten. Laat ze direct afkoelen onder koud water.
Halveer ze over de lengte.
Meng alle ingrediënten voor het slaatje in een slakom.
Maak de vinaigrette en giet over het slaatje. Houd koel.
Snijd de kipfilet in reepjes. Haal door het eiwit en vervolgens door de sesamzaadjes.
Bak in een pan goudbruin.
Ingrediënten voor 4 personen:
Bestrijk de radicchiopartjes en gemhelften met olijfolie. Kruid met peper en zout.
Gril de radicchio op een rooster of grillpan, 5 à 10 minuten (afhankelijk van de grootte) aan elke kant, tot de buitenste bladeren gekleurd zijn en de binnenkant zacht is.
Gril de gemsla 2 à 3 minuten aan elke kant. Leg op een serveerschaal.
Strooi de platte peterselie, de rode ui en verkruimelde feta erover.
Besprenkel met balsamicoazijn en serveer.
Bron: Flandria
Zoeken op...: serre - potgrond - bloempot - vogelhuisje - regenton - vogelhuis - ecopots - plantenbak - pindanoten - tray - voederhuis - tomaten - vogelvoeder - dcm - compost