Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/winterbehandeling_tegen_insecten_en_mijten_26nov2015

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    vrijdag 25 september 2020

Opgelet voor insecten en mijten

Beste Tuinliefhebber,

Op regelmatige basis doen wij waarnemingen van de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij ook het gazon nauwlettend in het oog. Dit alles om schimmels en dierlijke belagers zoals insecten en mijten tijdig aan u te melden en hen een stap voor te blijven. Nu is het ideale moment aangebroken om verder vermelde ziektes en plagen aan te pakken om zo met een minimum aan product een optimaal bestrijdingsresultaat te bekomen.

Advies: 26 november 2015 - Bericht 11

Er wordt momenteel gewaarschuwd voor volgende ziektes en plagen:


Winterbehandeling tegen insecten en mijten

Nu in de kijker: Winterbehandeling tegen insecten en mijten

Tegen insecten en mijten die overwinteren op de planten kan men in de winter een behandeling uitvoeren met  SUN SPRAY GARDEN. Hierdoor start u in de lente met een propere lei en is de kans op een explosieve opbouw van parasieten veel geringer. Een dergelijke winterbehandeling richt zich tegen  allerlei soorten luizen (bv. beukenbladluis), spintmijten (bv. coniferenspintmijt), wantsen (bv. groene appelwants) en larven van dop- en schildluizen.

   

Bestrijdingsadvies:

Sun Spray Garden is een eco-insecticide op basis van natuurlijke olie-extracten, en goedgekeurd voor de biologische teelt. De olie vormt een ondoordringbare laag en dekt de aanwezige eitjes of jonge larven af waardoor deze onder de film verstikken. Sun Spray Garden mag toegepast worden op bladverliezende en zelfs op immergroene sierplanten wanneer deze in volle winterrust zijn (d.i. normaal vanaf december tot eind januari). Ook het gebruik op appel- en perenbomen is erkend.

Dosering: 60 - 100 ml/10 liter water; de planten bespuiten totdat het middel afdruipt. Niet toepassen bij volle zon of tijdens perioden met (nacht)vorst. Lees voor een correct gebruik goed de bijsluiter van het product.


Waarschuwingssysteem tegen ziekten in de tuinOp regelmatige basis doet Garden Alert® waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij de opkomst van ziektes en plagen nauwlettend in het oog. Dit alles om dit u tijdig te melden zodat u hen een stap voor te blijven.

Garden Alert® is een uniek en gratis waarschuwingssysteem dat u gedurende het seizoen constant op de hoogte houdt van alle ziekten en plagen die kunnen voorkomen in zowel moes-, fruit- als siertuin.

Een waarschuwingsbericht van Garden Alert® geeft u een korte omschrijving van de ziekte en/of plaag gedocumenteerd met een aantal foto's en een bestrijdingsadvies op maat. Zo'n bericht stelt u in staat de ziekte en/of plaag op een heel eenvoudige manier te herkennen. Op deze manier kan je door een minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen een optimaal resultaat bekomen. Het is immers zo dat wanneer de schade reeds goed zichtbaar is meer behandelingen noodzakelijk zijn en dat de schade soms nog moeilijk te herstellen is.

Door hier te klikken bekom je een unieke code voor gratis inschrijving op Garden Alert®. Je hoeft enkel nog je e-mail adres in te vullen op de website en u bent geregistreerd. Gratis, eenvoudig, snel en efficiënt omgaan met uw tuinproblemen.

#4957

Bron: Edialux
www.edialux.be