Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/tulpen_tuin_planten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    vrijdag 23 oktober 2020

Tulpentijd binnen- en buitenshuis

Tulpentijd: met een nieuwe trend!

Bloemen met een puntige vorm, met een gekarteld randje of dubbelbloemig als pioenrozen. De tulp is er in vele gedaantes en qua kleur gaat het van (bijna) zwart tot rood-geel gevlamd. Vanaf januari tot en met eind april is het de leukste tijd van het jaar: tulpentijd! En tulpen kun je helemaal stylen volgens de nieuwste trend!

Tulpentrend: 'Re-Invent'
Tulpen zijn eigenlijk altijd in de mode. Er zijn zoveel soorten, kleuren en vormen dat ze al sinds de 15e eeuw niet meer uit ons interieur weg te denken zijn. Enkele bloemen, dubbele bloemen, gefranjerd, slank of rond. De tulp voelt zich in elke vaas en in elk interieur thuis.
Dé tulpentrend van dit jaar is ‘Re-Invent’ en biedt aan oude accessoires een nieuw leven. De trend laat het hergebruik zien van ‘oude’ vazen. Maar ook lege flessen in een oud rekje tover je met bijvoorbeeld parkiettulpen om tot een eigentijdse verschijning. Met een beetje creativiteit en lef maak je de mooiste trendcombinaties!

Bloembollentips voor maart:

Tijd voor de zomerbollen!
Op dit moment liggen de tuinwinkels vol met zomerbollen. Maar ook de supermarkt en de bouwmarkt hebben een leuk assortiment. Maak dus op tijd uw keuze uit de bollen die de zomertuin extra kleur geven.

Zomerbollen zijn er in vele soorten en maten. Sommige zijn uitermate geschikt voor potten, andere juist zeer geschikt als border plant. Eén ding hebben ze gemeen: ze kunnen niet of nauwelijks tegen nachtvorst. Dus wacht nog even met planten.

#1917

Bron: IBC