Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/recepten_met_courgette_en_aardappel

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 21 juli 2019

Recepten met courgette en aardappel

Aardappel-courgettepuree

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 grote bloemige aardappelen
  • 1 grote vastkokende aardappel
  • 4 parelhoenfilets
  • 2 courgettes
  • 5 dl rode wijn en 2 dl gevogeltebouillon
  • 2  takje tijm
  • 2 el suiker
  • 1 el rode wijnazijn
  • 50 g boter
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Aardappel-courgettepureeSchil de bloemige aardappelen en snijd ze in blokjes. 
Snijd ook de courgette in blokjes.
Doe ze samen in een pot met een bodempje water en gaar ze in de microgolfoven gedurende 5 min. op 750 Watt. 
Maak er, samen met de boter, courgettepuree van. 
Breng op smaak met peper en zout.
Kook de wijn, de gevogeltebouillon, de wijnazijn, de suiker en de tijmtakjes in tot een gladde jus. 
Giet door een zeef en kruid met peper en zout.
Schil de vastkokende aardappel en snijd in flinterdunne plakjes.
Frituur op 180°C tot knapperige chips.
Bak de parelhoenfilets in de olijfolie en kruid met peper en zout. 
Verdeel de courgettepuree over 4 borden. 
Leg er de parelhoenfilets bovenop. 
Werk af met de rode wijnsaus en de aardappelchips.


Aardappelrisotto met courgette en pancetta

Aardappelrisotto met courgette en pancetta

Ingrediënten voor 4 personen

  • 7 grote, vastkokende aardappelen
  • 2 el munt
  • 2 courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g pancetta
  • 1 l groentebouillon
  • 25 g boter
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij ze in dobbelsteentjes van 0,5 cm.
Versnipper de knoflook. Verhit de olijfolie in een pot en stoof er de knoflook in. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze 2 minuten. Voeg 1/3 van de groentebouillon toe en laat op een zacht vuur volledig inkoken. Herhaal deze handeling.
Halveer de courgettes in de lengte, snijd ze in blokjes van 0,5 cm en voeg ze samen met de pancetta toe. Doe er de resterende bouillon bij en laat opnieuw helemaal inkoken. Voeg als laatste de boter en de fijngehakte munt toe. Roer en breng de risotto op smaak met peper en zout. Dien meteen op.

#3750

Bron: Flandria