Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/pastinaakrecepten_pastinaak_bereiding

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    vrijdag 19 juli 2019

Pastinaakrecepten: soep van pastinaak en puree

In ons vorig artikel over pastinaken beschreven we de pastinaak als groente.
Pastinaak of witte wortel is een plant uit de schermbloemenfamilie. Het wortelgewas bezit een zoete, anijsachtige smaak en een witte crèmekleur. Het is een typische wintergroente die vaak gerooid wordt na een koudeperiode. Eeuwen geleden al gold de pastinaak als voorloper van de aardappel.
Nu gaan we verder en geven we twee pastinaak recepten. Soep van pastinaak, en aardappelpuree met pastinaak

 

Soep van pastinaak en wortel

Benodigdheden voor de pastinaaksoep:

  • 250 g pastinaak
  • 250 g wortelen
  • Arachideolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 l groentebouillon
  • 1 dl room
  • Versgemalen zwarte peper

Schil de pastinaak en de wortelen. Snijd ze in stukken. Verhit de olie in een pot en stoof de groenten en de ui ongeveer 2 minuten aan zonder kleuren. Voeg er de groentebouillon aan toe en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken onder deksel. Voeg er de room aan toe. Mix de soep. Kruid met versgemalen peper.

Aardappel-pastinaakpuree

Benodigdheden voor pastinaakpuree:

  • 400 gr aardappelen
  • 250 gr Flandria pastinaak
  • zout
  • 1 dl melk
  • klontje boter

Schil de aardappelen en snijd deze in stukjes. Schil de pastinaak en snijd deze in blokjes net zo groot als de aardappel. Zet ze samen in water met een snufje zout op het vuur en kook de aardappelpastinaak gaar in zo’n 15-18 minuten.
Giet af en stamp fijn. Roer er de voorverwarmde melk doorheen tezamen met een klontje boter.

#2779

Bron: Flandria