Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/maroccan_garden_tuintrend_2009

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    maandag 1 maart 2021

Tuintrends in 2009: Ontspannen met een kopje muntthee in de Moroccan Garden


Een decoratieve waterkruik gevuld met drijfplanten. Een echte blikvanger.

Het gele tuintype kan zijn hart ophalen in de Moroccan Garden. Deze tuin ademt een gezellige, Marokkaanse sfeer door de toepassing van stucwerk, poortjes en doorkijkjes. Echt een tuin om lekker in te relaxen met een glas muntthee (uit eigen tuin!) binnen handbereik. Alsof je altijd op vakantie bent...

In de afgeschermde buitenkamer kun je rustig genieten van een lekker kopje thee met vers geplukte muntbladeren uit eigen tuin.

Een eyecatcher is de royale bank. Deze is afgewerkt met stucwerk, net als de muur, de speelplek voor de kinderen en de plantenbakken. Daardoor lijkt het terras uit één geheel te bestaan. Een paar vrolijk gestreepte kussens op de bank en het is meteen gezellig. Overdag doen de kinderen er spelletjes en ’s avonds kun je er lekker ontspannen bij het flakkerende licht van de lampionnen.


Het stucwerk en de doorkijkjes zijn geïnspireerd op de Arabische architectuur.


De beplanting groeit nonchalant over het terras heen. Het hoeft niet zo keurig.

De Moroccan Garden oogt fris en vrolijk door het gebruik van veel kleur. De kleuren zijn niet al te fel; alsof ze door de zon zijn gebleekt.


Een kruidenborder mag niet ontbreken. Alleen de geur al zorgt voor een weldadig gevoel.

In de borders staat een vrolijke mix van bloeiende planten, die weelderig over de terrassen heen groeien. Het hoeft niet zo keurig! Dat is ook nog eens lekker makkelijk, want het valt niet op als de beplanting wat verwildert of uitgroeit.

De Maroccan Garden oogt fris en vrolijk door het gebruik van veel kleur. Om helemaal blij van te worden.

Bekijk ook de planten voor deze Marokkaanse tuin

#1878

Bron: Mooiwatplantendoen
www.mooiwatplantendoen.nl