Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/kruiden_frambozenlikeur

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 3 augustus 2021

LIKEUR: frambozenlikeur zelf maken

Inleiding:

Sappige, verse frambozen, een vanillestokje, suiker en wodka vormen de basis van een heerlijke vruchtenlikeur. Een eenvoudig recept laat ons toe na te genieten van de zomer, dit opkikkertje tijdens de koude wintermaanden kunnen we nu bereiden, de vruchten zijn momenteel volop te verkrijgen, goedkoop in de winkel of … misschien zelf te plukken in de natuur, op vele plaatsje kan men deze struiken nog vinden, een flinke wandeling en een dosis speurtalent helpen ons op weg ...

Ingrediënten:

  • 250 g verse frambozen ( eventueel ook diepgevroren)
  • 200 witte kandijsuiker
  • 1 vanillestok
  • 0,5 l wodka

Bereidingswijze:

Neem 250 gr vers geplukte en gezonde frambozen (indien geen verse frambozen beschikbaar zijn, zijn diepgevroren frambozen een goed alternatief).

Spoel de frambozen kort en laat ze uitlekken.

Neem een vanillestokje en snij het met een mes overlangs open zodat de smaak ervan ten volle kan ontplooien in de drank.

 

WEETJE: de vanillestok is de vrucht van de vanilleorchidee (Vanilla planifolia)?

Doe de frambozen, vanillestok en de kandijsuiker in een propere bokaal (1 liter) en overgiet met de wodka. Sluit de bokaal goed af en plaats hem op een koele plaats.

Laat het mengsel trekken gedurende een 6 – tal weken, daarna kan je het geheel zeven en in een mooie fles of karaf overgieten. Deze frambozenlikeur kan zeker 4 maanden bewaard worden.

#285

Auteur: Wilfried Van Hecke