Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/kruiden_braambessenlikeur

Tuinadvies

Toon alles uit: "Recepten met kruiden"

Braambessenlikeur zelf maken is niet moeilijk.

Een likeur op basis van verse braambessen, met een kaneelstokje, suiker en graanjenever: supergemakkelijk en lekker! Tijdens een zomerse wandeling kan men ze zeker vinden: de mooie, donkere vruchten boordevol sap, alleen even plukken en de ingrediënten samenvoegen… bramen

Kindvriendelijk eenvoudig maar wel met een meesterlijk resultaat.

Ingrediënten: 

  • 200 gr rijpe braambessen
  • 1 fles graanjenever (35°)
  • 150 gr witte kandijsuiker
  • 1 kaneelstokje

Bereidingswijze
Neem 200 gram vers geplukte, gezonde braambessen.
Spoel deze kort en laat uitlekken.
Doe de braambessen, kandijsuiker en kaneelstok in een propere bokaal (1,25 l) en overgiet met de graanjenever.
Sluit de bokaal goed af en plaats hem op een koele en donkere plaats.

Laat het mengsel trekken gedurende een 6–tal weken, daarna kan je het geheel zeven en in een mooie fles of karaf overgieten. Deze braambessenlikeur kan tot 4 maanden bewaard worden.

Weetje
Kaneelstokken zijn afkomstig van de binnenbast van de takken van de kaneelboom ( Cinnamomum Zeylanicum).
Deze specerijboom afkomstig onder meer uit Ceylon behoort tot de familie van de laurier. De takken van de boom worden in stukken geknipt en daarna van de bast ontdaan (=schillen). Na het droogproces in volle zon krijgt de kaneelbast de specifieke roodbruine kleur en krult dan op tot de typische stokjes.


#282

Auteur: Wilfried Van Hecke