Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/brandnetels_verwijderen_verdelgen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 25 oktober 2020

Brandnetels en distels bestrijden

Bestrijding van distels en netels

Voor de bestrijding van distels en netels zijn er een aantal zaken die we indachtig moeten zijn. Je spuit deze moeilijke onkruiden altijd best voor ze beginnen te bloeien om een degelijk werking te hebben. Later op het seizoen kan het dan helpen de onkruiden te maaien en terug te laten opschieten om dan op het jonge materiaal te spuiten.

Wanneer distels en netels tussen grassen staan, dit wil zeggen in het gazon of een weide, kunnen we werken met Silvanet of For Gazon distels en netels. Beide middelen werken ook tegen andere breedbladige onkruiden zonder evenwel schade aan te richten aan het gras. Als we deze middelen toepassen in een weide die begraasd wordt, dienen de dieren een tiental dagen van de weide te blijven. De reden ligt niet bij de giftigheid van het product maar wanneer onkruiden doodgespoten worden zullen ze een overmaat vormen aan suikers.

Deze suikers masceren de voor de dieren giftige stoffen en zijn daardoor extra aantrekkelijk. Wanneer dieren deze giftige (stervende) onkruiden opeten kunnen ze kolieken krijgen en in extremis daaraan sterven. Na tien dagen zijn de onkruiden volledig dood en bestaat er geen gevaar meer. Let wel dat deze middelen toegepast moeten worden bij groeizaam weer. Wanneer de temperaturen te laag zijn, vertraagd het proces en duurt het langer voor de onkruiden sterven waardoor de wachttijd ook verlengd dient te worden.

Wanneer deze moeilijke onkruiden op een onbeteeld terrein staan (braakgrond), kan er ook gewerkt worden met Genoxone.

Wanneer deze onkruiden tussen beplanting voorkomen, kan men enkel de planten aanstrijken en dien je extra voorzichtig te zijn. Je mag in geen geval uw sierplanten raken!

     

Op regelmatige basis doet Garden Alert® waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij de opkomst van ziektes en plagen nauwlettend in het oog. Dit alles om dit u tijdig te melden zodat u hen een stap voor te blijven.

Waarschuwingssysteem tegen ziekten in de tuin Garden Alert® is een uniek en gratis waarschuwingssysteem dat u gedurende het seizoen constant op de hoogte houdt van alle ziekten en plagen die kunnen voorkomen in zowel moes-, fruit- als siertuin.

Een waarschuwingsbericht van Garden Alert® geeft u een korte omschrijving van de ziekte en/of plaag gedocumenteerd met een aantal foto’s en een bestrijdingsadvies op maat. Zo’n bericht stelt u in staat de ziekte en/of plaag op een heel eenvoudige manier te herkennen. Op deze manier kan je door een minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen een optimaal resultaat bekomen. Het is immers zo dat wanneer de schade reeds goed zichtbaar is meer behandelingen noodzakelijk zijn en dat de schade soms nog moeilijk te herstellen is.

Door hier te klikken bekom je een unieke code voor gratis inschrijving op Garden Alert®. Je hoeft enkel nog je e-mail adres in te vullen op de website en u bent geregistreerd. Gratis, eenvoudig, snel en efficiënt omgaan met uw tuinproblemen!

#2614

Bron: Edialux
www.edialux.be