Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/adventskrans_maken_advent_kerst

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zaterdag 24 oktober 2020

Verwelkomingkrans als adventskrans

Verwelkomingkrans als adventskrans
 

Advent refereert naar de vier zondagen voor Kerstmis. Bij een klassieke adventkrans plaatst men altijd 4 kaarsen.  Men gebruikte vroeger groenblijvende materialen zoals spar, den , hulst, taxus, klimop …. De mensen hadden geen elektriciteit, buiten waren het donkere tijden en men zocht geborgenheid bij het vuur.
 
Met de feestdagen in het vooruitzicht is deze verwelkomingkrans alvast een eerste blikvanger aan je voordeur of in je inkomhal.
 
Benodigdheden
 
Vegetatief materiaal

  • Sparrengroen

  • kaaps groen (safari groen) Brunia albiflora

Niet vegetatief materiaal

Werkwijze
Omwikkel de strokrans met het groene papierlint. Maak het bovenaan vast met krammen. Dit om krassen op je deur te vermijden.
Verdeel lang coniferengroen in 3 delen en maak een aantal groepjes naargelang de grootte van je spar. Doe de onderste naalden af en neem een 2 à 3 takjes samen. Begin aan het buitenrandgebied en werk zo naar binnen toe. De kram steek je waar het groen begint. Verdeel je krans in 2 delen door er een kram in te steken. Je dient je sparrengroen bij een verwelkomingkrans in 2 richtingen te steken.
 Zorg dat je krammen lang genoeg zijn en dat je groen stevig vastzit in de strokrans. Je kunt dit heel eenvoudig testen door af en toe eens aan je sparrengroen te trekken om te zien als deze niet loskomen.. De topjes van de spar hoeven niet gelijk te liggen. Werk 1 helft af naar boven en begin pas dan aan de andere kant. Na de 2e rij kan je wat safarimateriaal invoegen. Aan elke kant ongeveer een 10 tal takken. Eenmaal al het groen verdeeld is kan je de krans verder afwerken met lint om deze op te hangen. De ijskegel hangt niet vast aan het lint maar is wat verlengd met klosdraad en eveneens met een kram bevestigd.
Tussen het safarimateriaal zijn een aantal kerstballetjes verwerkt. Je kunt deze lijmen maar het eenvoudigste is om deze ook met een kram vast te maken. Mocht je nog ander materiaal willen verwerken is dit zonder schade voor het groen.

 

Deze krans is zeer arbeidsintensief maar eenmaal af zal u er ongetwijfeld de hele adventtijd van genieten.
Veel succes !

#2274

Auteur: Petra Matthys
Hedendaags bloemschikken – themagerichte workshops
www.hetbladmotief.be