Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/aardappelrecpten_gerechten_met_aardappelen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 17 september 2019

Aardappelrecpten : gerechten met aardappelen

Gebakken aardappeltjes met varkenshaasje en rode wijn

Voorgerecht – bereidingstijd: 35 min.

Ingrediënten:

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 400 g varkenshaasje
  • 150 g raapjes
  • 2 dl kalfsbouillon
  • 2 e olijfolie
  • 1 el suiker
  • 3 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl rode wijn
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 el rode wijnazijn
  • Peper en zout

Gebakken aardappeltjes met varkenshaasje en rode wijn
Gebakken aardappeltjes met varkenshaasje en rode wijn

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1,5 cm.  Bak ze gedurende 5 minuten samen met de look in olijfolie op een hoog vuur.  Snijd het varkenshaasje in 4 stukken en voeg toe aan de aardappelen.  Kruid met peper, rozemarijn en zout.  Bak gedurende 5 minuten.  Snijd de rode ui en raapjes in stukken.  Voeg toe en blos met wijn en bouillon.  Breng alles aan de kook.
Voeg de azijn en suiker toe.  Schep na 10 minuten de groenten en het vlees uit de pan en laat de saus verder inkoken tot de gewenste dikte.

TIP: Neem een goede wijn zodat je er ook tijdens het eten van kan genieten.

 

Aardappelsoep met mosselen

Voorgerecht – bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten:

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 bussel pijpajuin
  • 1 laurierblad
  • 50 g gerookt spek
  • 1 l visbouillon
  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 500 g mosselen
  • 50 g boter
  • 1 dl witte wijn
  • Peper en zout

Aardappelsoep met mosselen
Aardappelsoep met mosselen

Bereidingswijze:
Snijd het groen van de pijpajuintjes en houd apart.  Snijd de ui in grove stukken.  Bak de ui, het wit van de pijpajuin en de spekblokjes lichtjes op in de boter tot de ui glazig is.  Voeg de mosselen en het laurierblad toe.  Dek af en gaar de mosselen.  Schep de mosselen uit de pot.
Snijd de aardappelen en de venkel in blokjes en voeg toe.  Bevochtig met witte wijn en bouillon.  Gaar de aardappelen en de venkel en kruid met peper en zout.  Voeg de mosselen en het gesneden groen van de pijpajuin toe aan de aardappelbouillon.
Serveer.

TIP: ook lekker als maaltijdsoep.

#2894