Tuinadvies
Webwinkel Digituin Tuinproblemen Tuinforum Plantengids Groenagenda Handelsgids Fotoalbum Video's
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische_planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin_Allerlei
Vaste_planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

Nieuwste Producten

Pimpelmees bloempot
Bloempot eekhoorn
bloempot pimpelmees
Vos bloempot
Kabouter Leo rustend

Tuinadvies services

Webwinkel
Digituin
Tuinproblemen
Tuinforum
Plantengids
Groene uitstapjes
Handelsgids
Fotoalbums
Video's
Visitekaartjes
E-cards
Google+

Nieuwste planten

Epimedium stellulatum 'Wudang Star'
Prunus laurocerasus 'Marbled White'
Prunella grandiflora 'Loveliness'
Sanguisorba hakusanensis
Sanguisorba obtusa
 
Tuinadvies - Recepten - Recepten met schorseneren
Volg ons op: Volg Tuinadvies op Facebook Volg Tuinadvies op Twitter

Gebakken schorseneren met tongschar

schorseneer recept. Schorseneren klaarmaken

Benodigdheden voor de gebakken schorseneren

  • 4 schorseneren
  • 4 tongscharren, gefileerd
  • Arachideolie
  • Sap van een citroen
  • 2 eidooiers
  • Druivenpitolie
  • Peper
  • 1 eetlepel krulpeterselie, fijngehakt

Bereidingswijze voor deze schorseneren met tongschar

schorseneren klaarmaken in de pan
Bij het bakken van de schorseneren kan eventueel ook al wat peterselie toegevoegd worden.
Beter dan op de foto is om de de schorseneren in dunne plakjes te snijden

Bereidingswijze voor schorseneren met tongschar

Schil de schorseneren met een dunschiller. Gebruik handschoenen en doe een schort om. Schorseneren geven kleverig melksap af dat moeilijk te verwijderen vlekken veroorzaakt.
Snijd de schorseneren in schuine plakjes en leg ze meteen in water waaraan 1 eetlepel azijn of citroensap is toegevoegd.
Bak de schorseneren in olie, zet een deksel op de pan en laat ze enkele minuutjes bakken tot je met een vork door de plakjes kan prikken.
Bak ondertussen de tongscharfilets in arachideolie aan beide zijden krokant.
Neem ze uit de pan.
Klop voor de vinaigrette de eidooiers los met de druivenpitolie en enkele druppels citroensap. Kruid met peper en eventueel wat zout. Meng er de bladpeterselie onder.

Bron: Flandria

Print dit artikel     Stuur dit artikel door

Meer tuintips en teksten:

Recepten voor kinderen - desserts voor kinderen maken
Recepten voor kinderen
brunch, recept, groenten, eten, koken
Lentebrunch met groenten
Schorseneren klaarmaken, recepten met schorseneren, schorseneren eten, soep van schorseneren, gebakken schorseneren
Schorseneren klaarmaken
receptjes met witloof, witloof klaarmaken, stoofpotje maken van witloof, bereiding witloof, witlof klaarmaken
Recepten met witloof
In de kijker:
Stuntprijs: Druppeldarm 15 meter
Stuntprijs:
Druppeldarm 15 meter

€ 10,50

Nieuwste teksten

Aardappelplaag
Foto's van week 30
Tuinonderhoud voor komende ...
Nieuwste tuintips van lezer
starten met composteren

Eveneens interessant:

Bestrijden mos
Bestrijding rozenziektes
Houten bloembak
Bloemenrad
Druppelsysteem

Laatste forumtopics

gezaaidonweeropnieuw z...
weet er iemand een oud...
Oude druivelaar bijsno...
Bloemstuk met lelies.
Viburnum burkwoodii me...

Partners






© www.tuinadvies.be Over ons Adverteren Redactie Links Partners Disclaimer Sitemap Briketten kopen Bushnell trail cam
 
Schrijf in
ontvang wekelijks de GRATIS nieuwsbrief van Tuinadvies sluiten
Tips voor de tuin Bloemschiktips & lekkere recepten Acties & kortingen