Tuinadvies
Webwinkel Digituin Tuinproblemen Tuinforum Plantengids Groenagenda Handelsgids Fotoalbum Video's
Homepagina
Bloemschikken
Bomen
Dieren
Fruit
Gazon
Groenten
Kamerplanten
Knollen en bollen
Kruiden
Kuipplanten
Orchidee
Planten
Recepten
Rozen
Sierheesters
Snijbloemen
Tropische_planten
Tuinaanleg
Tuindecoratie
Tuininrichting
Tuinkalender
Tuin_Allerlei
Vaste_planten
Vijver
Eco-tips
Organisch tuinieren
Plantenbescherming

Onze webwinkel

 

Kniebank
Kniebank
Prikroller voor gazon
Prikroller
Slakkenval
Slakkenval
Rozenboog
Rozenboog

Tuinadvies services

Webwinkel
Digituin
Tuinproblemen
Tuinforum
Plantengids
Groene uitstapjes
Handelsgids
Fotoalbums
Video's
Visitekaartjes
E-cards
Google+

Nieuwste planten

Viburnum opulus 'Nanum'
Viburnum carlesii 'Juddii'
Viburnum carlesii 'Aurora'
Viburnum burkwoodii ´Burkwood´
Taxus media ‘Hillii’
 
Tuinadvies - Recepten - Recepten met schorseneren
Volg ons op: Volg Tuinadvies op Facebook Volg Tuinadvies op Twitter

Gebakken schorseneren met tongschar


schorseneer recept. Schorseneren klaarmaken

Benodigdheden voor de gebakken schorseneren

  • 4 schorseneren
  • 4 tongscharren, gefileerd
  • Arachideolie
  • Sap van een ½ citroen
  • 2 eidooiers
  • Druivenpitolie
  • Peper
  • 1 eetlepel krulpeterselie, fijngehakt

Bereidingswijze voor deze schorseneren met tongschar

schorseneren klaarmaken in de pan
Bij het bakken van de schorseneren kan eventueel ook al wat peterselie toegevoegd worden.
Beter dan op de foto is om de de schorseneren in dunne plakjes te snijden

Bereidingswijze voor schorseneren met tongschar

Schil de schorseneren met een dunschiller. Gebruik handschoenen en doe een schort om. Schorseneren geven kleverig melksap af dat moeilijk te verwijderen vlekken veroorzaakt.
Snijd de schorseneren in schuine plakjes en leg ze meteen in water waaraan 1 eetlepel azijn of citroensap is toegevoegd.
Bak de schorseneren in olie, zet een deksel op de pan en laat ze enkele minuutjes bakken tot je met een vork door de plakjes kan prikken.
Bak ondertussen de tongscharfilets in arachideolie aan beide zijden krokant.
Neem ze uit de pan.
Klop voor de vinaigrette de eidooiers los met de druivenpitolie en enkele druppels citroensap. Kruid met peper en eventueel wat zout. Meng er de bladpeterselie onder.

 


Bron: Flandria

www.mijnflandria.be


Print dit artikel     Stuur dit artikel door

Meer tuintips en teksten:

Speculaas, maken, sint, sinterklaas, lekkers, speculoos, bereiden, bakken
Speculaas maken
recepten, taarten, tomaten, maken, bakken, oven, recept, tomaat, bereidingen
Taarten met tomaten
aspergegerechten, recepten met asperge, aspergesoep maken, gebakken asperges, aspergesalade maken
3 aspergerecepten
zurkelrecepten, recepten met zurkel, zuring telen, zuring klaarmaken, zurkelpuree, zurkelsaus maken, koken met veldzuring
Recepten met zurkel
Gratis nieuwsbrief:
E-mailadres:



In de kijker:
STUNTPRIJS - Kachel en ventilator in 1 toestel
Kachel en ventilator combi

€ 228,00

Nieuwste teksten

Week 10 - maart: Maartse bu...
Nieuwste tuintips van lezer
Heerlijke geur van knoflook
Broeibakken beschermen uw p...
Een korenschoof gebonden bo...

Eveneens interessant:

Bladglans 250ml
Anti-slip matje voor bloempot
Tegen mos op gazon en pad 500 m˛
Tegen ziektes bij rozen 750 ml
Plantenonderzetter hoog

Laatste forumtopics

Tuinbeeld
Bamboestokken of tonki...
vraagje aan Stijn of K...
Wie weet wat dit is
help wie weet welke ca...

Partners






© www.tuinadvies.be Over ons Adverteren Redactie Links Partners Disclaimer Sitemap Briketten kopen Bushnell trail cam
 
Pagina afgedrukt van http://www.tuinadvies.be/recepten_met_schorseneren.htm.

Gebakken schorseneren met tongschar

schorseneer recept. Schorseneren klaarmaken

Benodigdheden voor de gebakken schorseneren

  • 4 schorseneren
  • 4 tongscharren, gefileerd
  • Arachideolie
  • Sap van een ½ citroen
  • 2 eidooiers
  • Druivenpitolie
  • Peper
  • 1 eetlepel krulpeterselie, fijngehakt

Bereidingswijze voor deze schorseneren met tongschar

schorseneren klaarmaken in de pan
Bij het bakken van de schorseneren kan eventueel ook al wat peterselie toegevoegd worden.
Beter dan op de foto is om de de schorseneren in dunne plakjes te snijden

Bereidingswijze voor schorseneren met tongschar

Schil de schorseneren met een dunschiller. Gebruik handschoenen en doe een schort om. Schorseneren geven kleverig melksap af dat moeilijk te verwijderen vlekken veroorzaakt.
Snijd de schorseneren in schuine plakjes en leg ze meteen in water waaraan 1 eetlepel azijn of citroensap is toegevoegd.
Bak de schorseneren in olie, zet een deksel op de pan en laat ze enkele minuutjes bakken tot je met een vork door de plakjes kan prikken.
Bak ondertussen de tongscharfilets in arachideolie aan beide zijden krokant.
Neem ze uit de pan.
Klop voor de vinaigrette de eidooiers los met de druivenpitolie en enkele druppels citroensap. Kruid met peper en eventueel wat zout. Meng er de bladpeterselie onder.