Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/kamerplant_van_de_week_voor:_zamioculcas_

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 18 augustus 2022

Kamerplant van de week - Inge stelt voor: de Zamioculcas

Deze week stel ik je maar al te graag onze stoere Afrikaanse vriend voor: de Zamioculcas. Zijn lange stengels met glanzende bladeren zijn een streling voor het oog en hebben iets weg van een vetplant. Hij is heel snel tevreden, vraagt niet zoveel onderhoud en maar weinig van je kostbare tijd. De ideale kamerplant dus voor mensen met een druk bestaan of mensen die van kamerplanten houden maar ze wel eens durven vergeten.

Zijn dikke bladeren en ondergrondse knol fungeren als waterreservoir zodat hij zonder problemen enkele weken verder kan zonder gietbeurt. De Zamioculcas neemt het je dus zeker niet kwalijk als je hem eens water vergeet te geven. Integendeel, van teveel water worden zijn bladeren geel.

Heb je in huis of op je werkplek nog een hoekje weg van de volle zon die wat sfeer mist, dan is deze plant een goede keuze! In ruil voor wat liefde zal hij met plezier de lucht in de kamer voor je zuiveren zodat je terug opgelucht adem kan halen.


Voel je je intussen aangetrokken tot deze knapperd?

Neem dan een kijkje in onze webshop en haal de plant in huis. Net zoals zijn vrienden, wordt hij verpakt met de beste zorgen en veilig bij je thuis geleverd. Liever een royaal exemplaar of toch een kleinere plant? Alles kan, want we bieden de Zamioculcas zamiifolia aan in twee verschillende maten: in een hoogte van 30 cm of een hoogte van 70 cm. Als de plant op de juiste plek staat dan kan hij best snel groeien, iets om rekening mee te houden bij de keuze van de grootte van de plant en de standplaats.

De Zamioculcas#5915Inge

Auteur: Inge
Redactie Tuinadvies

Terug naar boven icoon