Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/de_vlinderstruik_buddleja_vlinders_in_je_tuin

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 28 juni 2022

Vlinders lokken naar je tuin met vlinderstruik

In augustus is het volop zomer en met een beetje geluk kun je elke dag tot ’s avonds laat buiten zijn. De tuin staat volop in bloei en veel bloemen geven heerlijke geuren. Een van de meest aantrekkelijke planten in de zomertuin is de vlinderstruik. Niet alleen vanwege de indrukwekkende bloemtrossen maar ook omdat de plant als een magneet is voor vlinders! Zet de vlinderstruik of Buddleja daarom in het zonnetje en geniet van kleur, fleur en vrolijk gefladder.

De vlinderstruik Buddleja: Vlinders in je… tuin

Aantrekkingskracht

De vlinderstruik (Buddleja) is een betoverende verschijning met opvallende bloemtrossen die per soort variëren van 10 tot 30 cm lengte. Ook is er een verscheidenheid aan kleur: wit, roze, blauw, lila en dieppaars. De bloemtrossen en doordringende geur hebben een enorme aantrekkingskracht op vlinders en honingbijen. Ze doen zich tegoed aan heerlijke nectar. Dat levert een levendig schouwspel op!


Makkelijk

Omdat de vlinderstruik bloeit vanaf de nazomer is de maand augustus een uitstekend moment om de struik te planten. Zet ‘em op een zonnige plekje en geef vervolgens flink water. Tijdens de bloei geef je regelmatig water en wat plantenvoeding. De beloning is een extra rijke bloei!

Bloemen vlinderstruik (Buddleja)

Balkon en terras

Voor bloemen- en vlinderliefhebbers zonder tuin is er goed nieuws. Er zijn ook dwergsoorten van de vlinderstruik die prima in potten en bakken geplant kunnen worden. Ook het balkon of terras wordt zo een waar vlinderparadijs!

Tip: Door uitgebloeide bloemen weg te knippen stimuleer je de plant om langer door te bloeien.

De vlinderstruik (Buddleja) staat in augustus als Tuinplant van de Maand in de spotlights. ‘Tuinplant van de Maand’ is een initiatief van kwekers en groenspecialisten uit de sierteeltsector selecteren op verzoek van Mooiwatplantendoen.nl maandelijks een tuinplant met als doel te inspireren en te enthousiasmeren. Een tuin is namelijk geen tuin zonder planten.

#5143Mooiwatplantendoen

Bron: Mooiwatplantendoen
www.mooiwatplantendoen.nl

Terug naar boven icoon