Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/bio-groenten_zonder_vraatschade

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    woensdag 20 januari 2021

Bio-groenten zonder vraatschade!

Bio-groenten zonder vraatschadeZelf groenten kweken kan ongelooflijk veel voldoening geven. En als dat ook nog biologisch kan, is dit alleen een extra troef!

Alleen is het zo frustrerend als je groenten geplaagd worden door vraatschade van rupsen, maden en allerlei andere insecten.

DCM Boomerang Garden Moestuin kan hieraan verhelpen!

DCM Boomerang Garden Moestuin is een contact- en maaginsecticide dat toegelaten is voor gebruik in de bio-tuin. Dit product werkt op basis van een stof die gewonnen wordt uit de bodembacterie Saccharopolyspora spinosa en kan ingezet worden tegen diverse rupsen, mineervliegen, koolvliegen, groentevliegen, trips, bladvlooien, coloradokevers enz. op allerlei groenten- en fruitplanten.

Bespuiten op de bladeren: eenmaal het product in het bladmoes van de bladeren is opgenomen, blijft het nog een 10-tal dagen actief. Dit is op zich een mooi voordeel, omdat de rupsen of larven die uitkomen na de bespuiting, gedurende 10 dagen worden afgedood.

Spuit het product liefst bij valavond en wanneer de volgende 4-6u geen neerslag wordt voorspeld.

Aangieten aan de voet van de planten: DCM Boomerang Garden Moestuin kan aangegoten worden bij het zaaien of planten van wortels, uien, prei, kolen enz. en werkt nog 1 maand na in de grond. Een heel eenvoudige manier om allerlei groentevliegen op afstand te houden en vraatschade door bijvoorbeeld rupsen van koolwitjes te voorkomen.


Toepasbaar in de bio-tuin!

#5764

Bron: DCM
www.dcm-info.be