
Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/heerlijke_groenten_op_de_barbecue
Tijdens de zomer wordt er heel wat gebarbecued, gezellig samen met vrienden en familie. Bij de meesten gaat barbecueën samen met grote porties vlees en bij uitzondering nu en dan eens een scampibrochette of een stukje zalm in een papillotte. Meestal worden er wat koude groenten bij geserveerd zoals sla, wat plakjes tomaat, een schijfje komkommer en wat geraspte wortelen met een assortiment aan sausjes om het wat minder saai te maken.
Dat kan best lekker zijn maar het is tijd om eens iets anders te proberen. Een barbecue kan veel meer zijn dan een lap vlees en wat koude groenten.
Verras je gasten met deze originele barbecue tips:
Handige tips ter voorbereiding
Jonge groentjes met kruidenkaas:
Wat heb je nodig:
Bereiding:
Groenten die lekker zijn op de barbecue: asperges, tomaten, kerstomaten, maïs, champignons, prei, wortelen, venkel, aubergines, courgette, paprika, witloof, ajuin, knoflook,…
Ook witloof is verrassend lekker op de barbecue. De stronkjes krijgen een ligt gekarameliseerde smaak. Snijd de stronken overlangs doormidden en strijk ze in met olie waarin je wat suiker mengt. Leg de helften op een niet te hevig vuur gedurende 5 minuten aan elke zijde. Leg de stronkjes op een bord en kruid ze met wat peper en zout.
De lijst met recepten is eindeloos. Gebruik vooral veel kruiden. Ze geven een extra smaak aan je gerecht en geven een heerlijk aroma. Je kan ook brood roosteren op de barbecue en zelfs fruit is een origineel idee om te serveren als afsluiter van een mooie zomeravond.
Auteur: Inge
Redactie Tuinadvies
Zoeken op...: serre - potgrond - geranium - bloempot - bloembak - tomaten - schaduwdoek - compost - gieter - rozenboog - kippenhok - bamboe - plantenbak - lavendel - bloempotten