Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/vier_werelddierendag_met_ons_mee?selectCountry=1

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    maandag 27 september 2021

Vier Werelddierendag met ons mee!

Jaarlijks vieren we op 4 oktober Werelddierendag waarbij we onze trouwste viervoeter of huisdier graag eens extra verwennen. Op deze dag leggen we onze huisdieren niet enkel extra in de watten, het is tevens de dag waarop er wereldwijd aandacht gaat naar de rechten van de dieren. Op deze internationale dierendag proberen verschillende organisaties en asielen mensen bewust te maken van het feit dat ook dieren rechten hebben en beschermd moeten worden. Helaas wordt dit nog te vaak vergeten en is er nog steeds heel wat dierenleed in de wereld. Herkomst Internationale Dag voor Dieren

Wereldierendag is in het leven geroepen om de levensomstandigheden en rechten van alle dieren te verbeteren. Deze dag valt niet toevallig op 4 oktober. Het is de feestdag van Franciscus van Assisi, de armoedzaaier die met dieren kon praten en later beschermheilige werd van de dieren.  


Draag je steentje bij

Ben je nog opzoek naar een leuk cadeautje voor jouw geliefde huisdier? Neem dan zeker hier eens een kijkje. Vergeet daarbij ook niet de andere diertjes buiten. Denk maar aan tuingasten zoals de egel, de eekhoorn en de verschillende tuinvogels... Heb je geen tuin of plaats voor een huisdier? Trek je beste wandelschoenen aan en ga naar het dierenasiel om er een hond uit te laten. Ook zij verdienen deze dag niet te worden vergeten.


#5721

Auteur: Melissa
Tuin- en landschapsarchitecte