menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 26 mei 2024

Waarom gezonde voeding voor dieren?

We worden steeds kritischer en kopen vaker duurzame producten en gezonde voeding. We geven de voorkeur aan biologische levensmiddelen en een gezond voedingspatroon, niet alleen voor onszelf maar ook voor onze huisdieren. Als we voor ons persoonlijk een gezonde leefwijze belangrijk vinden, waarom dan niet voor onze hond en kat? Het is misschien niet direct voor de hand liggend, maar we willen toch allemaal het beste voor onze trouwe metgezellen, nietwaar?

Honden en katten lijden namelijk vaak onder het eten dat ze dagelijks voorgeschoteld krijgen. Net als mensen kunnen ook zij lichamelijke klachten ervaren als gevolg van ongezonde en verkeerde voeding. Wanneer je de ingrediëntenlijst op de verpakking van de conventionele huisdierenvoeding bekijkt, zien we weinig natuurlijke bestanddelen. Laten we onze geliefde viervoeter geen junkfood geven maar échte voeding die van nature gezond en lekker is!

Geef huisdieren gezonde voeding

Vers en voedzaam voor hond en kat

Edgard & Cooper is één van de fabrikanten die zich richt op de ontwikkeling van gezonde en verse voeding voor honden en katten. 

Gezonde voeding van Edgard & CooperHun mengsels bevatten een uitgebalanceerde mix van vers vlees, voedzame organen, verse vis met gezonde extra's zoals groenten, fruit en aardappelen. Het geeft onze huisdieren een energieboost van vitamines, mineralen, antioxidanten, vezels en voldoende koolhydraten. In tegenstelling tot het traditionele, overbewerkte voedsel dat vaak slachtafval, vlees- en beendermeel en nog meer afvalproducten uit de menselijke voedingsindustrie bevat, zijn de brokken van Edgard & Cooper licht verteerbaar.

Om de smaak en de kleur van het traditionele voer te verbeteren, worden kunstmatige additieven toegevoegd. Deze hebben een negatief effect op de gezondheid van onze huisdieren. Kunstmatige toevoegingen zijn bij Edgard & Cooper uit den boze. De natuurlijke ingrediënten verrijkt met kruiden en botanicals zorgen voor voldoende smaak, waardoor het niet nodig is om ze extra te bewerken. Alle recepten zijn bereid zonder deze onnodige toevoegingen, zonder suiker en zonder granen.

Alle natuurlijke grondstoffen worden in de juiste verhouding gemixt en langzaam gebakken en gegaard op een lage temperatuur waardoor voedingsstoffen beter worden behouden en ook de smaak veel lekkerder is. Een deel van de voeding is al 100% biologisch en ze streven ernaar om in de toekomst volledig biologische voeding aan te bieden. Het ruime assortiment voor honden en katten omvat verschillende smaken brokken, natvoer en gezonde snacks en sticks om het gebit van je hond gezond te houden.

Edgard & Cooper heeft zelfs nagedacht over de verpakking van hun producten. Omdat we met z'n allen jaarlijks 300 miljoen ton plastic produceren waarvan elk jaar 8 miljoen ton in onze oceanen gedumpt wordt, werd er gezocht naar een alternatief. Het volledig assortiment zit in biologisch afbreekbare zakken gemaakt van papier en bioplastic en is recycleerbaar.

Als baasje zijn wij verantwoordelijk voor ons huisdier. Het is dus onze taak om hun gezondheid te beschermen en er voldoende aandacht aan te schenken. Een gezonde voeding kan wonderen doen voor het welzijn van jouw hond of kat! Ze zullen fitter zijn, hun vacht zal mooier glanzen en hun spijsvertering zal beter zijn. Zelfs honden met een glutenintolerantie varen wel bij de glutenvrije recepten.


Kippen houden

Biologische eitjes met biologisch kippenvoer

Vele mensen houden kippen, ofwel voor hun eieren of om af en toe te genieten van een zelfgekweekt kippetje op hun bord. Of het nu gaat om eieren of vlees, de voeding van de kippen heeft een aanzienlijke impact op de smaak van het eindproduct. Wat de kip op eet, eten we uiteindelijk ook zelf. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor het beste kippenvoer, aangezien verkeerde voeding niet alleen invloed heeft op de gezondheid van de kip, maar ook op die van ons.

Via OrganicaHet merk Via Organica onderscheidt zich door de keuze van natuurlijk grondstoffen en de verwerking daarvan in hun kippenvoer. Afhankelijk van de leeftijd van jouw kippen of kuikens kan je kiezen tussen verschillende soorten granen en korrels van natuurlijke oorsprong. Zelfs de kuikenopgroeimix is samengesteld uit een rijke variatie ingrediënten van biologische teelt. Het voer is 100% plantaardig, bevat geen kunstmatige additieven en bevat geen granen en zaden die genetisch gemanipuleerd zijn.

Bij de voeding van Via Organica ligt de nadruk niet op een hoge leg-productie maar op het welzijn van de kip. Met een correcte, evenwichtige voeding zullen jouw kippen op eigen tempo een gezond ei leggen. Het resultaat is een lekker eitje met een mooie okergele dooier en een blije kip die vrolijk rondscharrelt in jouw tuin. 

Bovendien wordt het kippenvoer geproduceerd in Nederland, wat resulteert in een kleinere ecologische voetafdruk. 

#5792Inge

Auteur: Inge
Redactie Tuinadvies

Terug naar boven icoon