menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 29 februari 2024

Verrijk je bodem met groenbemesters

Verrijk je bodem met groenbemestersNaast een “gewone” bemesting met DCM meststoffen, wordt er ook vaak gesproken over groenbemesting.
Groenbemesters zijn planten die gezaaid worden, niet voor consumptie maar voor hun bodemverbeterende en voeding toevoegende eigenschappen.

Ze worden gezaaid op percelen die tijdelijk niet in gebruik zijn (na de oogst, voor de winter, … ) zodat onkruidgroei wordt tegengegaan en de grondstructuur wordt beschermd en verbeterd.

Door het gebruik van groenbemesters wordt de bodem verrijkt met organische stof en humus, worden voedingsstoffen beter vastgehouden en wordt de biodiversiteit in de grond gestimuleerd.


DCM Groenbemester Mix : Bodemverbeteraar met 6 verschillende groenbemesters

DCM Groenbemester Mix : Bodemverbeteraar met 6 verschillende groenbemestersKant-en-klaar mengsel van organische bodemverbeteraar en 6 verschillende groenbemesters (Phacelia, Alexandrijnse klaver, lupine, gele mosterd, Japanse haver en wikke) voor het beschermen en verbeteren van de bodemstructuur. Door bedekking van de bodem wordt ook onkruidgroei onderdrukt.

DCM Groenbemester Mix is zaad + organisch bodemverbeterend middel (60% org. stof) waarin bacteriën gemengd zijn

  • Zadenmix van 6 groenbemesters in een handige strooidoos
  • Verhoogt de organische stof in de bodem
  • Verbetert de bodemstructuur
  • Onderdrukt onkruid

Toepassing: van maart tot november ongeveer 50 gram per m².

Toevoeging van Bacillus sp. aan onze producten resulteert in meer bodemleven, een betere opname van voedingselementen, een betere beworteling en bijgevolg een hogere efficiëntie van de bemesting en een betere groei!

6 verschillende groenbemesters (Phacelia, Alexandrijnse klaver, lupine, gele mosterd, Japanse haver en wikke)

Terug naar boven icoon