menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    vrijdag 22 september 2023

Vernieling van siliconen door kauwen of kraaien

Siliconen als tussendoortje

Kraaien

Kraaiachtigen kunnen dan wel heel pienter zijn. Af en toe laten ook zij zich foppen aan het fenomeen: reflectie. Ze zien zichzelf in het mooi gepoetst raam van jouw veranda of woonkamer en zijn vastberaden om de vreemde indringer te lijf te gaan en te verjagen. Het enige wat zij tijdens dit gevecht kunnen vernielen is de silicone of mastiek waarmee je raam keurig in het kozijn is vastgemaakt, geen tijdverdrijf en geen leuk spelletje…pure rivaliteit dus.

Kraaiachtigen

Bij dit probleem komt het erop aan om kort op de bal te spelen. Probeer dit vervelende gedrag van deze grote, in dit geval nogal aanstellerige vogels, te doorbreken.
Dit kan je doen door de oorzaak van de reflectie weg te nemen maar deze oplossing is in vele gevallen niet zo evident.
KraaiachtigenZorg er dus voor dat de kraaiachtigen niet meer bij de silicone kunnen door bijvoorbeeld bloembakken op de vensterbanken te plaatsen of door ze te verjagen met bewegende voorwerpen.

Kraaiachtigen wennen heel snel aan bepaalde handelingen en vormen van verstoring  dus probeer een originele verstoring te bedenken waarbij de vogels de bron niet geheel kunnen achterhalen zodat ze de omgeving als ‘onbetrouwbaar’ gaan beschouwen.
Als je bijvoorbeeld altijd opnieuw buitenkomt om ze te verjagen zullen ze keer op keer terug komen van zodra je terug binnen bent.

Zet bijvoorbeeld een radio op je vensterbank en draai de volumeknop op maximum. Schakel de radio in en uit naar gelang deze rustverstoorders langs komen. Laat de radio echter niet voortdurend spelen want dan treedt er uiteraard weer snel gewenning op en vechten deze grote zangvogels rustig verder met zichzelf.
Terug naar boven icoon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en geniet van €5 KORTING*!

*€5 korting op je volgende bestelling bij aankoop vanaf €50

Geboortedatum :

Ik geef toestemming me in te schrijven op de nieuwsbrief en ontvang graag een attentie op mijn verjaardag (Disclaimer en privacy).