menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    maandag 17 juni 2024

Een bemeste moestuin is er twee waard

Een bemeste moestuin is er twee waard

Een moestuin in volle bloei streelt het ego van elke tuinliefhebber. Nog belangrijker: hij levert het hele jaar door lekkere, verse en gezonde producten op. Om dat te realiseren is het belangrijk om je groenten en kruiden goed te verzorgen. Dat doe je bijvoorbeeld door regelmatig voeding bij te geven. Met de organische plantenvoeding van DCM geniet je van een succesvolle oogst.

DCM Meststof Groenten & Fruit

DCM Meststof Groenten & Fruit bijvoorbeeld is een alles-in-één-meststof met een complete samenstelling voor alle groenten. Ze bevat veel kalium of potas, dat bij tomaten, aardappelen, kolen, wortelen, pompoenen … voor dikke en stevige vruchten en bij bladgroenten voor een stevige celwand en sterkere planten zorgt. De fosfor in deze meststof garandeert sterke plantenwortels, de stikstof verzekert een goede groei en bladvorming.

Deze organische voedingselementen komen geleidelijk vrij en dekken op die manier gedurende lange tijd (100 dagen) de behoefte van je planten. De plant krijgt dus steeds de juiste voeding voor een evenwichtige groei, meer opbrengst en een uitstekende kwaliteit van de groenten. Verder vormt de organische stof in DCM Meststof Groenten & Fruit een energiebron voor talrijke bacteriën en wordt ze door het bodemleven omgezet in humus. Dat verbetert de bodemstructuur, maakt een vlotte inworteling mogelijk en verhoogt het vermogen van de grond om voeding en water vast te houden.


DCM Meststof Groenten & Fruit

DCM Meststof Groenten & Fruit

Complete en 100 % organische meststof met een hoog kalium(potas)-gehalte voor dikke, stevige, gezonde en smaakvolle groenten, kruiden en vruchten. Bevat micro-organismen voor meer bodemleven, een betere voedingsopname, een groter worteloppervlak en een optimale plantengroei. Toepasbaar in de biotuin.

koop hier de DCM meststof groenten en fruit - 18 + 1,8 kg gratis is een samengestelde organische meststof NPK 6-3-12 waarin bacteriën gemengd zijn.

Toepassingsperiode: 1e toepassing februari tot mei - 2e toepassing: juni tot oktober
Dosis: 0,4 tot 1,2 kg per 10 vierkante meter

 

Enkelvoudige meststoffen

De voedingstoestand van de bodem of de specifieke voedingsbehoefte van een bepaalde teelt vereisen soms extra stikstof, fosfor of kalium. Daarom heeft DCM ook een gamma enkelvoudige meststoffen. Bloedmeel organische stikstof 3 kg is bijvoorbeeld een natuurlijke bron van stikstof. Dat zorgt voor een forse groei en kan gebruikt worden voor alle groenten, kruiden, fruit en siergewassen. Beendermeel DCM 1,5 kg levert dan weer extra fosfor en een beetje stikstof. Fosfor stimuleert de vorming van wortels, bloemen en vruchten en zorgt voor stevig ingewortelde planten, een rijke bloei en een overvloedige oogst. Voor extra kalium kan je een beroep doen op Tuinkali / Tuinpotas bio 3kg. Dit product zorgt voor dikkere vruchten bij tomaten, aardappelen, uien, kolen en alle vrucht- en knolgroenten.

Terug naar boven icoon