Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/kamerplant_van_de_week:_alocasia

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zaterdag 1 oktober 2022

Kamerplant van de week: de Alocasia

Een nieuwe week, een nieuwe plant! En wat voor één: de Alocasia x amazonica 'Polly'.

Met haar vele bijnamen is deze plant een bekende onder de kamerplanten. De meeste kennen Alocasia amazonica onder de naam 'Olifantsoor', verwijzend naar haar grote pijlvormige bladeren die wat weg hebben van olifantsoren. Bij anderen doet de naam 'Skeletplant' dan weer een belletje rinkelen, want deze variant onderscheidt zich van haar soortgenoten door de donkergekleurde bladeren met witte nerven die een beetje doen denken aan het geraamte van een skelet. Een macabere naam voor een toch heel bijzondere kamerplant. Zelfs de onderkant laat zich graag zien met een opvallend kleur: paars.

Een frisse lucht, daar helpt Polly graag aan mee!

Polly is een makkelijke plant om binnenshuis te houden. Zowel in de woonkamer als op het kantoor voelt ze zich goed, zolang de zon haar niet doet wegsmelten. Plaats Polly daarom op een plaats met veel licht, maar niet in de volle zon. De grond licht vochtig houden helpt haar de warme zomer ook door. Vermijd tochtige plaatsen of haar bladeren waaien alle kanten op.

Ben je bijna overtuigd door haar charmes? Dan hebben we nog een kleine verrassing in petto: Polly houdt graag van een zuivere lucht en helpt hier graag aan mee. Dankzij haar grote glanzende bladeren, is ze lichtjes luchtzuiverend (hoe groter de bladeren, hoe meer ze zuivert). Verzorg haar goed door om de 2 weken voeding te geven in de zomer. Af en toe de bladeren vernevelen doet Polly veel deugd. Je kan de Alocasia x amazonica 'Polly' al krijgen in een hoogte van 45 cm, maar ook haar kleine zusje (35cm) valt op in elk interieur.


Kamerplant van de week: Alocasia x amazonica 'Polly'

#5916Melissa

Auteur: Melissa
Tuin- en landschapsarchitecte

Terug naar boven icoon