Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Roodlof Cesare (Radichio type Palla Rossa) heb ik dit jaar geteeld, omdat het gewas mooi kleurt en beschreven stond in het blad Moestuin. Daar zullen ongetwijfeld recepten bij gestaan hebben, maar ik ben het blad kwijt. Dus nu mijn eerste krop Roodlof klaar is zou ik graag een recept hebben om het ook lekker op tafel te krijgen.
hier wordt de sla "radicchio rosso"( 2 soorten) ook heel veel geteeld heb er ook een paar rijen van staan doe het rauw door andere soorten sla en is enorm lekker!
er is hier ook een recept : rijst met radicchio heb je interesse?
@ Jo: Ik heb de nummers van augustus, oktober, november en december doorgebladerd, maar ik kon niks vinden! Misschien stond het in het september-nummer, maar die kan ik dan weer net niet terugvinden....
voor 4 pers. nodig 1 ui,half teentje knoflook,50 gr boter, 320 gr rijst,20 cl witte wijn, 100cl bouillon, 400 gr.radiccio, 40 gr. parm.kaas, zout
In wat boter bak je even de ui en de knoflook. Doe de rijst er bij en roer het een paar minuten, voeg iets zout toe. Giet de wijn bij de rijst en laat het zachtjes doorkoken tot de helft verdampt. Bedek het nu met een gedeelte v.d bouillon ,roeren en voeg steeds bouillon bij. Kook het 15 min. Als de rijst gaar is doe je het gesneden rad. er bij, vlam even goed hoog en laat het heel even meekoken. Pan van't vuur , roer de parm.kaas er door en de boter.
Vandaag heeft mijn vrouw het laatste recept gemaakt. Het smaakte lekker. De andere recepten gaan we ook nog proberen. Roodlof houden we er in. Een probleemloze groente om te telen. Alleen de kieming van het zaad viel me wat tegen, maar nu hebben ook nog 10 planten op de tuin staan. We hopen alleen, dat ze niet bevriezen.