menu
Tuinadvies

Spintmijt op groenten of fruit

Spintmijt op groenten of fruit bestrijden
Spintmijt op groenten of fruit bestrijden Spintmijt op groenten of fruit bestrijden

Deze hele kleine spinnetjes zijn amper waarneembaar met het blote oog. Ze komen wereldwijd voort en in warmere gebieden kunnen ze zich zeer snel voortplanten.
Afhankelijk van de soort zijn spintmijten rood of groen wanneer ze volwassen zijn.
Schade bij spintmijten is meestal zichtbaar door aangetaste bladeren die eerst gele spikkels vertonen die later kunnen verkleuren naar brons- of zilverkleurig.
Uiteindelijk vallen de bladeren af.
Ook onder glas kan spint een probleem veroorzaken.


Bestrijdingsproducten die gebruikt worden tegen: Spintmijt op groenten of fruit

Sun spray 7E - Winterbehandeling fruitbomen

Naar dit product in de webshop

Winterbehandeling van fruitbomen en sierplanten tegen ongedierte.

Een winterbehandeling van bladloze fruitbomen met dit product is ideaal om aanwezige pakketjes eieren van wintervlinders te verstikken. Het product elimineert trouwens ook andere mogelijke dierlijke belagers van de fruitboom zoals overwinterende vormen van spintmijten, bladluizen,... Minerale oliën (o.a. paraffine-oliën zijn toegelaten als insecticide en fungicide in de biologische landbouw.

Sun Spray 7 E is een insecticide met een goede werking ter bestrijding van overwinterend ongedierte zoals de wintereitjes van mijten, bladluizen, schildluizen en wantsen op fruitbomen. De olie werkt als contactgif voor mijten en insecten in alle stadia, maar vooral op de eieren. Het product kan bladverbranding veroorzaken en daarom wordt het gebruikt vooraleer de bladeren ontluiken.
Het wordt dus ’s winters gespoten op appel en perenbomen, vandaar ook de dikwijls gebruikte omschrijving ‘winterolie’.
Voor een goed resultaat spuit je bij droog weer als het niet te koud is, min. 7°C, en zeker niet juist na of voor een periode met nachtvorst.

Door bomen en struiken in de winter te behandelen met een olie zoals dit product kan je heel wat leed besparen verder in het voorjaar.

Deze behandeling kan toegepast worden op appel, peer en sierplanten.

Ideale toepassingsperiode: december, januari, februari, maart.

Kan gebruikt worden bij problemen zoals: Bladluizen op fruit, Spintmijt op groenten of fruit, Wantsen op fruit, Dopluis, Winterbehandeling, Schildluis op sierplanten, Wolluizen op sierplanten, Wantsen op sierplanten.

Terug naar boven icoon