Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuin/98234/pouketie01

menu
Tuinadvies

Tuin van Pouketie01

  • Lid sinds september 2014
  • Heeft 333 berichten in het forum
  • Heeft 8732 bloemetjes verdiend
  • 1231 personen hebben de tuin van Pouketie01 bekeken
  • Heeft in de Plantenherkenner
  • Volgt 18 personen
  • Heeft 10 volgers

Woonplaats: Aartselaar

Jaar van aanleg: 2016

Omschrijving: Kleine stadstuin met borders vol bloemen. De tuin ligt op het oosten en heeft de hele dag zon


Pouketie01 op Tuinadvies

Bekijk het overzicht


Pouketie01 op Tuinvrienden

Bekijk het overzicht


Wat vind je van deze tuin?

Wva

Fijn dat u onze tuin bezoek op deze geweldige site
groeten van Hennie en Wietse van Baaren

vrijdag 4 augustus 2017 - 09:08

Pouketie01

Dank je Tiss! Inderdaad het was in mijn ogen ook mooi en ik woonde hier zo graag, maar dit is het leven niets aan te doen.

zondag 6 december 2015 - 12:29

Tiss

Spijtig voor je, en het was allemaal zo netjes en mooi ! En nu in deze koude periode... Je vind vast wel een plekje waar je terug van kan genieten. Veel geluk !

zondag 6 december 2015 - 01:25

Pouketie01

Bedankt hoor. louisa S!

zondag 29 november 2015 - 16:28

Louisa S

Spijtig voor jou...... en veel moed voor de toekomst !

zondag 29 november 2015 - 13:12

Toon oudere berichten

Status - Pouketie01

Pouketie01

zaterdag 4 mei 2019 - 19:49


Wetenschap & Planeet Dieren
Ooievaar vanuit auto doodgeschoten: “Je moet gestoord zijn”
Redactie 04 mei 2019 18u47 Bron: AD.nl
DEEL VIA FACEBOOK 206 TWEET REAGEER
De doodgeschoten ooievaar
Carlo ter Ellen DTCT De doodgeschoten ooievaar
NEDERLAND IN SHOCK Onbekenden hebben vannacht gericht geschoten op een broedend ooievaarskoppel in de Nederlandse provincie Overijssel. Het mannetje kwam daarbij om het leven. Het vrouwtje leeft nog, maar het lijkt vrijwel uitgesloten dat zij haar jongen nog uit zal kunnen broeden. Omwonenden en natuurorganisaties reageren geschokt.
“Je moet wel erg gestoord zijn om in het holst van de nacht drie schoten op andermans grond te durven lossen”, zegt Evelien Wennink (30). De schietpartij vond plaats op haar erf. Het nest met de twee ooievaars bevindt zich in een weiland vlak bij haar huis. “Het is onvoorstelbaar dat zoiets gebeurt. Ik ben diep geschokt.”
Wennink lag in bed toen haar partner haar belde om te zeggen dat er op de ooievaars was geschoten. “Het was omstreeks half twee. Ik wist niet wat ik hoorde. De schoten zijn gelost vanuit een zilvergrijze auto die het weiland was ingereden. We hebben nog geprobeerd de wagen te achtervolgen, maar het mocht niet baten.”
Ook Sander Wansing van de Vogelwerkgroep Losser is diep geschokt door de dood van de ooievaar. “Je kan met je volle verstand niet begrijpen waarom iemand zoiets doet”. Speculaties dat de mogelijke dader uit kringen van de jacht zal komen, noemt hij voorbarig. “Er klinken steeds meer verhalen dat ooievaars een grote bedreiging vormen voor het klein wild. Maar dat een jager daarom zomaar een ooievaar doodt, wil er bij mij vooralsnog niet in.”
Het ooievaarskoppel in De Lutte staat al geruime tijd in de belangstelling. Het paar nestelde aanvankelijk op de bovenleiding van het naburige treinspoor, maar dat stuitte op verzet van ProRail. Mede door actie van Evelien Wennink werd drie weken geleden besloten het nest te verplaatsen naar een speciale paal op haar grond. “We waren ontzettend blij dat het zo geregeld kon worden. De verplaatsing was ook een succes. De ooievaars sloegen wel degelijk aan het broeden. Op 13 mei ben ik jarig. Het was geweldig geweest dat er dan jongen waren.”
Maar of die jonge ooievaars er nog zullen komen, is volgens Sander Wansing zeer de vraag. “Normaal gesproken is dit einde verhaal. Heel triest dat het zo gelopen is.”

zaterdag 4 mei 2019 - 19:50

Pouketie01

Vreselijk hoe slecht sommige mensen zijn Ik walg hier van

zaterdag 4 mei 2019 - 19:51

Toon oudere berichten - Pouketie01