menu
Tuinadvies

Tuin van Weijandmari17

Weijandmari17
  • Lid sinds oktober 2012
  • Heeft 103 berichten in het forum
  • Heeft 2856 bloemetjes verdiend
  • 495 personen hebben de tuin van Weijandmari17 bekeken
  • Heeft in de Plantenherkenner
  • Volgt 29 personen
  • Heeft 9 volgers

Woonplaats: Leiden

Jaar van aanleg: 2009

Oppervlakte: 370

Omschrijving: Tja bij jaar van aanleg staat 2009, maar ik heb deze volkstuin verworven in december 2009. En sindsdien ben ik in het jaar van aanleg, eigenlijk. De tuin begint nu pas zo'n beetje mooi te worden. En verfraaien is een doorgaand proces zoals wij allen weten.
Ik ontdekte pas onlangs de leuke kanten van deze klup, al lees ik al zo'n jaar of tien de tuinadvies-emailkrant. Ik moet zeggen dat dit wel n beetje verslavend is. Nog bezig mn plaatjes in te voeren in de database. Maar ik vind het leuk en handig !

08-02-2017 : Ben echt verslingerd geraakt aan deze klup met aardige mensen die net als ik, zo enthousiast zijn over hun tuin en hun best doen om daar mooie foto's van te maken en dat graag willen delen. Het is heel fijn om via deze weg erkenning te krijgen van andere passionado's. Mijn eigen omgeving raakt al wat te vlug naar mijn zin verveeld na het zoveelste plantenplaatje.....

23-11 De tuin probeert zoveel dingen te zijn dat van een eenheid of harmonisch geheelontwerp geen sprake is :

Er is een kleine Heemtuin die beslist niet louter heem bevat;
Een rotstuin voor mijn vriend;
Twee borders die ik voor mijn moeder heb aangelegd omdat zij nog nooit een tuin had gehad.; overigens was dat er aanvankelijk 1, in een U-vorm;
Een 'groentetuin' die nu 7 vaste bedden heeft en volgend jaar negen;
Een luwte /schaduwterras begrensd door drie iets verhoogde bakken-west, een bijna-af nieuw schuurtje-zuid, en het huisje-noord;
Een achterterrasje op zuidoost;
Een grasveldje vol kweek dat volgend seizoen gelukkig terras wordt;
Een klimrek met mini-terrasje genaamd Perron 2;
Een compostzone;
Een U-vormige zgn. 'Fruity-Fruit Lane' die nog niet erg klaar is;
Een hakselpad langs zuidzijde;

Kortom het is een paradijs en een koninkrijk voor mij.


Weijandmari17 op Tuinadvies

Bekijk het overzicht


Weijandmari17 op Tuinvrienden

Bekijk het overzicht


Wat vind je van deze tuin?

Verena Kerkhofs

Hey super merci voor al die informatie.. Maar ik had het naderhand in het forum gezet gehad omdat ik nog niet zo bekend was met de site. Heb begin vd maand alle boomschors verwijderd gehad. De grond volledig omgespit er zaten soms ook wat brokjes crème kleur achtig in. Navraag gedaan wat dit was ik dacht klei of leem.. Daarna ben ik plantjes gaan halen en heb deze gezet gehad. Ik heb gekozen voor vaste planten die blijven in de winter zoals de euonymus een aantal bodembedekkers van sedum 3 verschillende, en dan nog wat bloemetjes zodat ik bijen en vlinders zou kunnen aantrekken.. Ik denk dat je me vaak hebt gekruist op dit forum want ik heb al zoveel vragen gesteld gehad en heb gemerkt dat iedereen echt heel positief reageert en behulpzaam is. Ik ben zelf momenteel dagelijks actief op dit forum vooral uit jaloezie naar al die prachtige foto's en tuinen die nog groter zijn dan onze grond.. Ik kan niet anders dan vol lof hierover spreken en ik wil je nogmaals bedanken om te reageren.

dinsdag 23 april 2019 - 21:51

Folium

Dag Weijand, ongelooflijk wat je allemaal in je tuin voor elkaar krijgt. Een gezellige hof waar je lekker lang kan in curieuze neuzen .

maandag 14 januari 2019 - 19:08

Status - Weijandmari17

Weijandmari17

vrijdag 24 november 2023 - 15:06

Mijn tuin wordt verkocht, morgen is de overdracht. Ik kon het de laatste paar jaar steeds minder aan om hem te onderhouden zoals ik gewend was en daar werd ik steeds verdrietiger van. Ik hoop dat de nieuwe eigenaren kunnen genieten van wat er nog van de oude luister over is, en er hun eigen liefde en creativiteit in gaan stoppen.

LT

Tja, vroeg of laat overkomt dat meerderen van ons. Veel sterkte in de toekomst en geniet dan van andermans tuinen

vrijdag 24 november 2023 - 15:10

Jeanine S

Ik hoop dat ze je werk in ere houden en je er misschien nog eens kan van genieten van wat ze erbij planten..

vrijdag 24 november 2023 - 16:36

Toon oudere berichten - weijandmari17
Terug naar boven icoon