menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    woensdag 29 mei 2024

Bloemschikken voor Pasen

Na Kerstdag is Pasen het ideale moment om je woning op te fleuren met mooie bloemdecoraties. Pasen kondigt ook de lente aan! Tijd dus om wat ideeën te verzamelen zodat je samen met de kinderen het huis kan gaan versieren.

bloemschikbuisjes

Bell cups

Haal wat takken van de krulwilg of krulhazelaar naar binnen en versier ze met zelfgeschilderde paaseitjes. Het is ook leuk om boven de tafel aan je verlichting bloembuisjes te hangen met mooie bloemen zoals Gerbera’s aangevuld met paasdecoratie. Neem bloembuisjes die breed genoeg zijn, bij voorkeur buisjes van 2.5 cm diameter. Met de twee voorziene gaatjes in de buisjes en een nylondraadje kan je ze eenvoudig ophangen.

Je kan ook bell cups verven en deze vullen met lentebollen of klein plantjes. Ze zijn een leuk alternatief voor geschilderde paaseieren. Neem een kijkje in onze webwinkel onder de rubriek “Bloemschikken”.


Benodigd materiaal

Niet vegetatief materiaal:

 • Bloemschikmateriaal: mes, schaar, snoeischaar
 • Vierkante of ronde pot
 • Blokken steekschuim Oasis, volgens grote pot
 • Zeegras
 • Gegloeide draad
 • Satéstokken
 • Kwarteleieren (uitgeblazen) of andere paasversiering.

Vegetatief materiaal:

 • Een aantal takken van de krulwilg of krulhazelaar
 • Bladmateriaal bv. appelblad, eucalyptus,….
 • Bloemen met zachte kleuren: gerbera, rozen, anjers, fresia, gypsophila,….

Paasstukje maken

Werkwijze

bloemschikken voor pasen

 1. Heb je een rechthoekige pot, vlecht dan aan beide zijden van je pot een aantal takken krulwilg en bundel ze aan de uiteinden samen met gegloeide draad. Voor de stevigheid kan je ze ook in het midden samen wikkelen. Zorg ervoor dat de draad niet opvallend zichtbaar is. Heb je een ronde pot dan kan je een krans maken door de takken in elkaar te vlechten.
 2. Vul de pot met steekschuim. Heb je een hoge pot dan steek je best onderaan oud steekschuim en bovenaan steekschuim die je laat volzuigen met water. Om lekken te voorkomen kan je het in een plastiek zakje steken.
 3. Vul de oasis met bloemen. Breng een basis van bladmateriaal aan en schik daarbinnen je bloemen symmetrisch. Zorg voor een boeiende schakering in kleuren.
 4. Steek hier en daar een kwarteleitje of andere paasversiering met behulp van een satéstok of tandenstoker afhankelijk van de hoogte van je schikking.
 5. Werk af met wat zeegras aan de zijkant.

Tip: Fresia’s zijn prachtige snijbloemen. Je kan ze nog langer houden door het laatste bloemknopje te verwijderen.

#4688Inge

Auteur: Inge
Redactie Tuinadvies

Terug naar boven icoon